Naslovna Izdvajamo TRIVIĆ: Politike SNSD-a i SDA su iste, izazivaju krize i na tome...

TRIVIĆ: Politike SNSD-a i SDA su iste, izazivaju krize i na tome grade svoje bogatsvo

„Ubijeđena sam da je Valentin Incko odluku o zakonu o negiranju genocida donio u dogovoru sa Miloradom Dodikom i Bakirom Izetbegovićem, kako bi se u BiH produbila kriza i kako bi se nastavilo sa retrogradnim politikama“, rekla je potpredsjednica PDP-a i poslanik u NS Republike Srpske Jelena Trivić u emisiji „Puls“ BN televizije.

-Politika SNSD-a i SDA je ista politike, navodi Jelena Trivić, ističući da oni jedni druge hrane i tako doprinose opštoj destabilizaciji ne samo BiH nego i cijelog regiona.

„Potpuno sam ubijeđena da je Incko donio odluku u nekoj vrsti dogovora sa gospodinom Dodikom i vjerovatno sa Bakirom Izetbegovićem. Inckova odluka je inicirala sve ostale krize u koje smo ušli, a pogodovala je isključivo retrogradnim politika i kod Srba i kod Bošnjaka. Pogodovala je i Miloradu Dodiku i Bakiru Izetbegoviću. To su retrogradne politike. Oni na tome grade svoje bogatstvo, tu nema dileme“, kaže Trivićeva.

Dodaje da Inckova odluka predstavlja generator krize, a niko ne pominje kako riješiti krizu kao da se ništa nije desilo, ni SNSD, nego na tu krizu naslonili su još kriza i mi smo u kriznoj situaciji. To nikome, kaže ona, neće donijeti dobro.

„Kod Dodika vi ne znate šta priča strancima, šta priča narodu, a šta paralelno dogovara sa Inckom, Eskobarom… Znate da mu je Incko dolazio na slavu. On je taj koji je pregovarao sa strancima“, naglašava Trivićeva.

(BN)