Naslovna Republika Srpska TRIVIĆ: Retrogradne strukture siju ekstremni nacionalizam kako bi se sakrila korupcija

TRIVIĆ: Retrogradne strukture siju ekstremni nacionalizam kako bi se sakrila korupcija

0

Bakir Izetbegović je retrogradna politička ličnost koja se još uvijek nije pomirila sa Dejtonskom strukturom BiH kojom su predviđena dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Koncept o kojem on govori je koncept na koji Srbi nikad neće pristati, a to je BiH bez entiteta. Zagovaranje takve BiH zapravo je loše umivena ratnohuškača politika koja teži dominaciji jednog naroda nad drugima.

Rekla je ovo Jelena Trivić, narodni poslanik i potpredsjednica PDP-a.

– Republika Srpska je trajna kategorija, potvrđena Dejtonom. Pomirite se s tim. Kao što ja prihvatam teritorijalni integritet i suverenitet dejtonske Bosne i Hercegovine, trebali biste i vi prihvatiti entitetsku državnost Srpske u okviru dejtonske BiH. Ali dobro, idu izbori, navikli smo da retrogradne strukture siju ekstremni nacionalizam kako bi se iza sakrila korupcija onih koji pod tim plaštom pljačkaju sopstvene narode – poručila je Trivićeva.

Trivićeva kaže da o cijenama koje divljaju i čiji se rast može svakodnevno bilježiti, te o posljedično naraslim prihodima budžeta od čega nijedan čovjek nije vidio korist, niti je obezbeđen ijedan mehanizam za pomoć građanima u uslovima inflacije, vlasti ne govore.

– Najbitnije je da Dodik napada Zapad, glumeći velikog srbendu, Bakir udari licemjernim “čestitkama” na Srbiju i Republiku Srpsku glumeći velikog Bošnjaka, a na to sve svakodnevno svjedočimo da su korupcija i kriminal najveći problem svih naroda, što treba mijenjati. Politički, Dejton je okvir u kojem treba da se krećemo i to treba ostati tako ako želimo da sačuvamo mir i stabilnost – zaključila je Trivićeva.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube