Naslovna Politika Trivićeva poslala oštru poruku “Ne treba nam lažno srbovanje i lažni patriotizam”

Trivićeva poslala oštru poruku “Ne treba nam lažno srbovanje i lažni patriotizam”

0

Narodna poslanica i potpredsjednica PDP, Jelena Trivić poručila je da odluku o vraćanju u zajedničke institucije mora donijeti isključivo Narodna skupština Republike Srpske.

Pitanje nametnute Inckove odluke ne smije ostati na ovom kako je sada. Šmit je u jednoj izjavi pokazao spremnost da suspenduje Inckovu odluku i da se kroz redovnu parlamentarnu proceduru na nivou BiH dođe do usaglašenog rješenja prihvatljivog i za Republiku Srpsku, što je pristup koji je jedini logičan – napisala je Trivićeva na društvenim mrežamakomentarišući najavu srpskog člana Predsjedništva, Milorada Dodika, da uskoro slijede razgovori o prijedlogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o vraćanju u rad zajedničkih institucija.

Trivićeva je istakla da je, kako god se riješilo pitanje nametnute Inckove odluke i vraćanje u institucije BiH, SNSD donio zaključke o vraćanju nadležnosti nad vojskom, sudstvom i tužilaštvom i indirektnim porezima.

– Jasno je da je tema vraćanja nadležnosti farsa i da je jedini njen uzrok gubitak kontrole nad sudijama i tužiocima, odnosno gubitak kontrole u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH. Jasno je takođe da je vraćanje nadležnosti samo dio laži i lažnog srbovanja SNSD-a koje gledamo već 15 godina – kaže Trivićeva.

Ona dodaje da će prvi test o tome biti na temu osnivanja Agencije za lijekove Republike Srpske, što je, kako kaže, SNSD izglasao zajedno sa svojim satelitskim strankama, rekavši da je njoj i tada bilo jasno da je to sve farsa, a uskoro će, navodi, to biti i potvrđeno.

– Nama ne treba lažno srbovanje i lažni patriotizam. Za opstanak Srpske i njenog naroda ključno je da se obračunamo s korupcijom, očistimo institucije od kriminala i bavimo se onim temama koje interesuju građane, a tiču se životnog standarda. Da bismo to učinili, moramo lažne patriote, one koji uporno zloupotrebljavaju nacionalne teme, poslati u političku prošlost – izričita je Trivićeva.

Srpska Info

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: