29.7 C
Banja Luka

Tuča profesora i učenika u razredu, nastavnik će dobiti otkaz

Pojavio se skandalozan snimak iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu na kojoj se fizički sukobljavaju profesor i učenik.

“Index” raspolaže snimkom na kojoj se vidi kako u razredu učenik s mobilnim telefonom u rukama dolazi do profesora koji sjedi za svojim stolom i prilazi mu vrlo blizu. Profesor ga pokušava odmaketi od sebe, što rezultira uzajamnim hrvanjem pred tablom.

U jednom trenutku profesor završava leđima naslonjen na komodu iz koje uzima neki predmet i njime udara učenika po glavi. Profesor pritom pada na tlo.

Nakon što ustane, učenik ga odguruje na televizor i profesor ga ponovo pokušava udariti predmetom. Ovdje se uključuju još dvojica učenika koji hvataju profesora za ruke, a jedan od njih na profesora gura učenika koji se s njim sukobio.

On im se nakon nekoliko sekundi uspijeva izmaketi, uzima drugi predmet s komode i još jednom udara učenika. U tom trenutku se uključuje još učenika koji odvajaju profesora i učenika i sukob se smiruje.

Neki učenici su obračun snimali, neki su se smijali, ali nekoliko učenika je ipak pomoglo razdvojiti profesora i učenika.

Direktorica škole u odgovoru “Indexu” rekla je da će profesor dobiti otkaz, ali nije odgovorila na pitanje hoće li sankcije snositi i učenici.

“U navedenom je slučaju škola postupila skladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u toku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi. Najstrožije osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, nezavisno o okolnostima. Slijedom navedenog, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika, poručila je Bosiljka Galenić”, direktorica Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića.

N.N.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here