24.7 C
Banja Luka

Turska razmatra kopnenu vojnu operaciju u Siriji nakon napada u Ankari

Kopnena operacija u Siriji jedna je od opcija koju bi Turska mogla da razmotriti, izjavio je danas zvaničnik turskog ministarstva odbrane, nakon što je otkriveno da su iz Sirije došla dvojica napadača na vladinu zgradu u Ankari.

– Naš jedini cilj je da eliminišemo terorističke organizacije koji predstavljaju pretnju za Tursku. Kopnena operacija je jedna od opcija za otklanjanje ove pretnje, ali to nije jedina opcija koju razmatramo – rekao je turski zvaničnik, prenosi Rojters.

Ministar spoljnih poslova Turske Hakan Fidan najavio je u srijedu da su legitimni vojni ciljevi infrastrukturni i energetski objekti u Iraku i Siriji koji su pod kontrolom, kako je naveo, odmetnika Radničke partije Kurdistana i Jedinica za zaštitu naroda.

– Savjetujemo da se treća lica drže dalje od objekata pod kontrolom PKK i YPG. Odgovor naših oružanih snaga bicće veoma precizan – istakao je Fidan.

U nedelju, 1. oktobra, dvojica napadača izvela su bombaški napad ispred zgrade ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, kada su lakše povrijeđena dvojica policajca.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here