Naslovna Izdvajamo U Bahmutu poginuo SRBIN! Uroš je bio pripadnik WAGNERA

U Bahmutu poginuo SRBIN! Uroš je bio pripadnik WAGNERA

0

Kuloarske priče nekih srpskih dobrovoljaca koje traju već sedmicama, a glase da su poginula dva srpska dobrovoljca u borbama za Bahmut, pokazale su se djelomično tačnim.

Ime drugog poginulog još se ne objavljuje po društvenim mrežama ili Rutubeu niti Telegramu, ali pouzdano se zna da je u borbama za Bahmut poginuo 28-godišnji Uroš Prvulović, pripadnik grupe Wagner, piše Slobodna Dalmacija.

Ni sada se ne zna kada je tačno poginuo Uroš, a priča se pojavila kada se Prigožin sa svojim sljedbenicima povukao u Bjelorusiju i kada mu dio plaćenika potpisuje ugovore s Ministarstvom odbrane Rusije, čemu su se mnogi iz te grupe donedavno protivili.

Saučešće Uroševoj porodici je na svom Telegram kanalu objavio major DNR-a, srpski snajperist Dejan Berić, koji nikako nije htio izgovoriti i Uroševo prezime, ali su poklonici ruske agresije i fanovi srpskih dobrovoljaca odmah shvatili o kome je riječ.

“Poginuo je u borbama za Artemovsk (kako Rusi zovu Bahmut), a tijelo mu je pronađeno prije deset dana. Ne možemo objavljivati gdje će biti sahrana, ali sam ja mislio otići na tu sahranu, ali zbog obaveza, nažalost, ne mogu. Uroš je bio u zatvoru dva mjeseca jer je bio na strani Bratislava Živkovića, koji je i njega uvalio u probleme. Ja i neki naši dobrovoljci smo ga izvadili iz zatvora, a sada možda i žalimo jer da je ostao u zatvoru, sigurno ne bi poginuo. No ne može se protiv sudbine”, rekao je Berić, koji je ovu vijest objavio na kraju svog videoklipa o stanju na frontu, koji je trajao dvadesetak minuta.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube