Naslovna Najnovije U CRNOJ GORI oštećen automobil Rista Jovanovića

U CRNOJ GORI oštećen automobil Rista Jovanovića

Sinoć su nepoznati počinioci farbom oštetili automobil Rista Jovanovića iz Podgorice, tako što su na zadnjem staklu nanijeli boju kako bi prekrili sliku Hrama Hristovog Vaskrsenja koju je on postavio.

Jovanović je ovaj slučaj prijavio policiji, a očekuje se da počinioci budu brzo otkriveni jer su snimljeni nadzornima kamerama koji se nalaze u toj ulici. Na snimcima se, kako portal Dana nezvanično saznaje, vide četiri osobe koje su bile maskirane i koje su držale metalne šipke u rukama. Došli su sivim džipom i sprejom isprskali automobil Rista Jovanovića.

– Pojma nemam ko bi to mogao da uradi. Posvećen sam svojoj porodici i Bogu. Ne znam šta je moglo da im zasmeta – kazao je portalu Dana Risto Jovanović.

Jovanović je u žižu regionalne javnosti došao kada je uhapšen na Kosovu 28. juna, prilikom obilježavanja Vidovdana na Gazimestanu. On je pokušao da zaštiti jednu monahinju, ali je odmah uhapšen. Osnovni sud u Prištini osudio ga je na šest mjeseci zatvora zbog “izazivanja razdora i netrpeljivosti”, ali mu presuđena kazna zamenjena novčanom.

(DAN)