Naslovna Region U Kninu odjekuju ustaški pokliči: „Za dom spremni“!

U Kninu odjekuju ustaški pokliči: „Za dom spremni“!

0

 Ustaški pozdrav „Za dom spremni“ čuo se danas u Кninu gdje hrvatski državni vrh i tamošnja udruženja ratnih veterana proslavljaju 26 godina od akcije „Oluja“ u kojoj su etnički očistili Srbe sa prostora sjeverne Dalmacije, Like, Banije i Кorduna, a ovaj događaj nazivaju „Danom pobjede“.

Okupljene je ustaškim pokličom pozdravio predsjednik Udruženja 9. bojne HOS-a i njen ratni komandant Marko Skejo.

Dok su predstavnici nekoliko hrvatskih udruženja ratnih veterana na trgu u Кninu polagali vijence na spomenik poginulim pripadnicima hrvatskih vojnih snaga, Skejo je držao govor u kojem je istakao da je „Hrvatska vojska srpskoj kobri satrala glavu“, prenosi portal „Indeks“.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da je ovaj dan „prilika da se prisjete ponosa i pobjede“ kojom su „pokazali su u teškim uslovima uspjeli ustrojiti respektabilnu vojnu silu“

Rekao je i da treba da odaju priznanje hrvatskoj vojsci i policiji, koje su „pod vođstvom Tuđmana porazile velikosrpsku politiku Miloševićevog režima“.

U hrvatskoj vojno-policijskoj akciji „Oluja“ za nekoliko dana je sa svojih vjekovnih ognjišta protjerano više od 220.000 Srba, a više od 1.800 je ubijeno.

(Srna Foto: Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: