Naslovna Izdvajamo U nedelju skup podrške vojvodi Slavku Aleksiću, narodnom guslaru Ristu Lečiću i...

U nedelju skup podrške vojvodi Slavku Aleksiću, narodnom guslaru Ristu Lečiću i Dušanu Sladojeviću

0

U nedelju 8.01.2023. na Trgu slobode u Trebinju, održaće se veliki skup podrške  Slavku Aleksiću, Ristu Lečiću i Dušanu Sladojeviću koji suđeni su na po pet meseci zatvora zbog otpevane pesme.

U nedelju 8.01.2023. godine, na Trgu slobode u Trebinju, održaćemo veliki skup podrške čestitom vojvodi Slavku Aleksiću, narodnom guslaru Ristu Lečiću i Dušanu Sladojeviću, predsedniku Ravnogorskog pokreta. Osuđeni su na po pet meseci zatvora zbog otpevane pesme, piše portal Trebinje-24.info.

Sladojević, Aleksić i Lečić su na skupu pripadnika i simpatizera Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu 10. marta 2019. godine pevali srpske pesme koje su očito nekome zasmetale.

Foto: Printscreen

Apelaciono veće je u junu donielo drugostepenu presudu kojom je utvrđeno da su Sladojević, Aleksić i Lečić svojim aktivnostima na skupu ravnogoraca u Višegradu veličali četnički pokret i Dražu Mihailovića, te počinili krivično delo „izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti“, podsećaju na portalu Trebinje-24.info.

Ova presuda je izrečena nakon što je ukinuta prvostepena presuda iz decembra prošle godine kojom su trojica optuženih bili oslobođeni optužbi.

Skup podrške je organizovan za nedelju 8.01.2023. godine sa početkom od 11:55 časova, na Trgu slobode u Trebinju.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube