Naslovna Izdvajamo U Njujorku se sastala ”Crna Trojka” Balkana: Đukanović u antisrpskom krilu Osmani...

U Njujorku se sastala ”Crna Trojka” Balkana: Đukanović u antisrpskom krilu Osmani i Komšića!

Poslije blamaže koju je priredio sebi i državi Crnoj Gori u Hrvatskoj, tzv. predsjednik Crne Gore je odletio za Njujork ne bi li izmolio kakav susret sa bitnim međunarodnim zvaničnikom, predstavljajući se kao faktor i neko ko je još ‘’u punom pogonu’’, kako ga je posprdno opisao njegov hrvatski kolega Zoran Milanović.

Propali pučista Đukanović, kojem u poslednjih godinu dana poslije izbornog sloma njegove stranke, više ništa ne ide od ruke, baulja po regionu i svijetu opanjkavajući sopstveni narod, pljujući i besramno optužujući Crkvu i zvaničnu Srbiju, jer poslije predugih 30 godina nema šta više smisleno ni da kaže, ni da ponudi, osim sijanja straha i izazivanja nestabilnosti u zemlji čiji je predsjednik.

Kako je cetinjski puč doživio krah, a pučisti iz Gradske kafane na Cetinju se razbježali svojim lupeškim putevima, prevaziđeni i potrošeni Milo Đukanović na sve načine pokušava da internacionalizuje ”problem Crne Gore”, lažno predstavljajući državu kao žrtvu velikosrpske hegemonije, a stvar je vrlo jednostavna: jedini problem i izvor svih nemira u Crnoj Gori jeste upravo on i njegovo kriminalno okruženje.

Bojkotovan od svih ozbiljnih zvaničnika, ipak je uspio da se juče u Njujorku tokom Nedjelje na visokom nivou Generalne skupštine UN, sastane sa predsjednicom tzv. Republike Kosovo Vjosom Osmani i predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem.

A gdje je drugo Đukanović, kao političar prošlosti mogao završiti nego u naručju osvjedočenih, najostrašćenijih pristalica i protagonista antisrpske politike. Ova ”crna trojka” Balkana, kojoj je jedini smisao bavljenja politikom da izaziva stalni haos, nemir, konstantno držeći narode na Balkanu u strahu od novih ratova i skuoba, razgovarala je o ”dešavanjima u tri države na Zapadnom Balkanu’’.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, predsjednici su izrazili zabrinutost najnovijim dešavanjima u regionu u kontekstu očuvanja stabilnosti kao preduslova za evropsku perspektivu svih zemalja Zapadnog Balkana.

Da nije tužno bilo bi smiješno.

Predsjednik DPS i organizator propalog puča povodom ustoličenja mitropolita Joanikija, predsjednica na zločinu stvorene tzv. Republike Kosovo i Željko Komšić, koji ne predstavlja nikoga jer je glasovima Izetbegovićeve ratne SDA na prevaru uguran kao ‘’hrvatski član’’ u Predsjedništvo BiH, izražavaju zabrinutost najnovijim dešavanjima, koje upravo oni produkuju i podstiču, a samo sa jednim ciljem: da bi tri ratne oligarhije nesmetano nastavile da pljačkaju sopstvene građane ili u opštem haosu koji bi izazvali uspjeli nekako da sačuvaju opljačkano blago.

Dok se ovakve ‘’crne trojke’’ na Balkanu ne pošalju na smetlište istorije, mira i ekonomskog razvoja sigurno biti neće.