28.7 C
Banja Luka

U RUSIJI zapaljena kuća snajperisti Dejanu Beriću

Vatra je uništila kuću srpskog snajperiste Dekija (Dejan Berić) u Podmoskovlju, koji se borio u zoni specijalne operacije. Izvestija raspolaže snimkom sa lica mesta događaja od 23. februara.

Na snimku se vidi zgrada uništena u požaru. Na mestu požara vide se izgorele konstrukcije.

Snajperista je u komentaru naveo da stalno dobija pretnje jer se ne plaši da mu u lice kaže ono čega se drugi plaše.

„Mi radimo posao, mi smo u timu [ruskog predsednika Vladimira] Putina, ne treba da se plašimo. I mi razumemo da mogu postojati posledice za naše postupke. Spalili su kuću, a mi ćemo to učiniti još bolje, u inat dušmanima“, rekao je on.

Izgorela je velika kuća i zgrada za goste. Na ogradi iza zgrada ostali su tragovi krvi piromana, precizirao je snajperista.

Porodični prijatelj Aleksej Zubik rekao je da se noću probudio od krckanja stakla, jer je bila u plamenu Dekina soba. Čovek je istrčao iz zgrade i nije mogao da se vrati. U sjaju je video otiske stopala koji su vodili od šume do kuće.

Ranije u petak, Deki je rekao da u trenutku incidenta on i njegova supruga nisu bili kod kuće, ali da je njihov poznanik Aleksej bio u zgradi. Vatrogasci su brzo stigli, ali je do tada mnogo toga već izgorelo. Na požar je otvoren krivični postupak.

Dejan Berić (Deki) iz Srbije bio je u Donbasu kao dobrovoljac. U aprilu 2023. rekao je novinarima da ukrajinski militanti koriste zabranjene metode borbe, a ideologija kijevskog režima zasnovana je na maltretiranju Rusa.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here