Naslovna Region U Sjevernu Makedoniju stigle ruske vakcine! Dogovoreno još 200 000 doza

U Sjevernu Makedoniju stigle ruske vakcine! Dogovoreno još 200 000 doza

0

U Severnu Makedoniju je 7. marta stigao prvi kontingent od 3.000 ruskih vakcina Sputnik V protiv korona virusa, od naručenih 200.000 doza.

Ispruka je stigla redovnim letom kompanije „Air Serbia“, a na aerodromu u Skoplju su je dočekali ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče i ruski ambasador Sergej Bazdnikin.

Ambasador Rusije  Sergej Baznikin danas iz Štipa rekao je da će vakcinacija makedonskih građana ruskim vakcinama ići bez problema.

– Vakcinacija ruskim vakcinama odvijat će se mirno i poštovat će se sporazum koji su potpisali Ruski fond za direktne investicije i makedonsko Ministarstvo zdravlja Sporazumom je predviđena isporuka 200.000 doza vakcine protiv koronavirusa Sputnik V. Ovaj iznos potreban je za vakcinaciju 100.000 građana.

Do danas je isporučeno 6 000 doza, po 3 000 svake komponente. Trenutno se radi o isporuci preostalih količina preparata. „Želim vam reći da će ruska strana dosljedno ispunjavati svoje obaveze iz sporazuma i osigurati isporuku vakcina u vašu zemlju“, rekao je Baznikin.

(vijestisrpske)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube