Naslovna Izdvajamo U STILU DRUGA TITA! Bilećkim srednjoškolcima naređeno da se zahvale Radovanu Viškoviću!?

U STILU DRUGA TITA! Bilećkim srednjoškolcima naređeno da se zahvale Radovanu Viškoviću!?

0

Jutros je u našu redakciju stigao veliki broj žalbi iz Srednjoškolskog centra Golub Kureš iz Bileće. Baš u stilu kao što su komunisti radili za vrijeme druga Tita i aktuelni premijer Republike Srpske Radovan Višković, krenuo je Titovim stopama u potrazi za mladim pionirima.

Radovan Višković je već u potrazi za mladim pionirima a u svemu tome mu pomaže direktorica Srednjoškolskog centra Golub Kureš Zdravka Milićević.

Naime, danas su nam se obratili roditelji od učenika pomenute škole, gdje nam je saopšteno da učenici moraju da nauče tekst u kome bi pred građanima veličali Radovana Viškovića, koji je tobož pomogao školi kroz razne projekte.

Zloupotreba djece i omladine u političke svrhe odavno je postao društveno- prihvatljiv stil ponašanja naših funkcionera. Nakon regrutovanja studenata iz studentskih parlamenata u ove druge, kojekakvih koncerata za maloljetnike u Banjaluci i drugo, ovakve brutalne manipulacije mladima dešavaju se i u Hercegovini.

Kako nezvanično saznajemo, profesori i učenici moraju da javnosti prestave svoju školu, ali tu ne bi bilo ništa sporno da učenicima nije unaprijed dat scenario, ondnosno rečeno šta će reći javnosti.

U tekstu je obavezno pomenuti i zahvaliti se predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću za plastenik izgrađen sredstvima Vlade Republike Srpske.

Postavlja se pitanje da li školujemo ljude koji će svojim znanjem i kritičkim razmišljanjem doprinositi unapređenju društva ili se naš obrazovni sistem bavi indoktrinacijom i produkcijom stranačkih poslušnika.

Osim toga, rukovodeći se odredbama UN Konvencije o pravima djeteta, nadležni organi treba da preduzmu sve odgovarajuće zakonske, upravne, društvene i obrazovne mjere da bi se dijete zaštitilo od svih oblika fizičkog ili mentalnog nasilja, povreda ili zlostavljanja, zanemarivanja ili nemarnog postupanja, zloupotrebe ili eksploatacije.

(Vijesti Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: