22.7 C
Banja Luka

U sudaru kod Pala poginuo dugogodišnji novinar

Goran Maunaga (65), dugogodišnji novinar ”Glasa Srpske”, ”Nezavisnih novina” i agencije Srna, poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila u Donjoj Ljubogošti kod Pala, dok su teško povrijeđene četiri osobe, među kojima je i dvoje djece, potvrđeno je za ATV.

Zbog izazivanja ove stravične nesreće uhapšen je Miloš Abazović kome se na teret stavlja da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom.

Nesreća dogodila juče u 14.55 časova u Donjoj Ljubogošti. U nesreći su učestvovali automobil ”audi A6”, kojim je upravljao Abazović, ”hjundai” za čijim volanom je bio stradali Maunaga, te ”golf” kojim je upravljala Adisa Milavica.

”U nesreći je teško povrijeđen vozač ”hjundaija” Goran Maunaga, koji je podlegao usljed zadobijenih povreda. U ”golfu” su povrijeđene četiri osobe i to Milavica, njen suvozač Ajla Vojić i dvoje maloljetne djece i svi su zadobili teške tjelesne povrede”, kaže izvor ATV-a.

Svi povrijeđeni su prevezeni u bolnicu ”Srbija” i nakon ukazane pomoći četvoro je prebačeno na dalje liječenje u Federaciju BiH, jer je riječ o federalnim osiguranicima.

Teška saobraćajka na putu Pale-Sarajevo

Uviđaj na mjestu nesreće izvršili su policijski službenici PU Istočno Sarajevo. Nezvanično saznajemo da uviđaju nije prisustvovao dežurni tužilac koji je ovlastio policiju da preduzme sve mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti i uzroka nesreće. Naređena je i obdukcija tijela stradalog Maunage.

Maunaga je rođen 1959. godine u Sarajevu. U novinarstvu je proveo 37 godina. Žurnalistiku je diplomirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Novinarsku karijeru je započeo kao dopisnik ”Večernjih novosti” 1987. godine. Radio je za ”Radio Ilijaš”, Dnevne novine ”Javnost”, ”Srpsko oslobođenje” i mjesečne novine ”Srpska vojska”.

Tekstove je objavljivao i u japanskom listu ”Asahi Shimbun“, frankfurtskim ”Vestima”, ”Еkstra magazinu” i ”Reviji 92”. Godinama je radio u ”Nezavisnim novinama” i ”Glasu Srpske”, gdje se specijalizovao za istraživačke teme u otkrivanju korupcije, terorističkog djelovanja, izvještanja iz kriznih područja.

Od 2018. je radio kao šef dopisništva agencije ”SRNA” u Istočnom Sarajevu, a od 2009. godine je član Upravnog odbora Udruženja novinara Republike Srpske.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here