Naslovna Najnovije U TOKU JAVNI POZIV Podrška Grada djeci poginulih boraca Vojske Republike Srpske

U TOKU JAVNI POZIV Podrška Grada djeci poginulih boraca Vojske Republike Srpske

0

U toku su prijave na Javni poziv za podršku nezaposlenoj djeci poginulih boraca Vojske Republike Srpske, a rok za dostavljanje dokumentacije otvoren je do 29. avgusta.

Riječ je o jednoj od novih mjera, koje je Grad Banjaluka donio s ciljem podrške djeci poginulih boraca, koji su tokom proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata položili svoje živote i ugradili ih u temelje Republike Srpske.

U skladu sa javnim pozivom, pravo na pomoć mogu ostvariti djeca poginulih boraca koja ispunjavaju sljedeće uslove: da ima utvrđen status člana porodice poginulog borca, da je nezaposleno, da ima prebivalište prijavljeno na području Grada Banjaluka, najmanje šest mjeseci prije raspisivanja javnog poziva.

Uz zahtjev za dodjelu pomoći potrebno je priložiti sljedeće dokaze: rješenje o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca, uvjerenje Zavoda za zapošljavanje ili Uvjerenje Poreske uprave da lice ne ostvaruje prihode, uvjerenje o prebivalištu ne starije od šest mjeseci, kopija tekućeg računa.

Prijave na Javni poziv sa  potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu Grada Banjaluka putem Prijemne kancelarije Grada Banjaluka (kancelarija 16).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: