Naslovna Crna Hronika Učenik otkrio motiv masakra u školi u Beogradu

Učenik otkrio motiv masakra u školi u Beogradu

0

Načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić, kazao je večeras da je dječak, koji je pucao u OŠ „Vladimir Ribnikar“, u izjavi u policiji rekao da je „psihopata koji treba da se smiri“.

 

Milić je naveo da se dječak nalazio u Policijskoj upravi za Grad Beograd i da je upravo „otišao u jednu zdravstvenu ustanovu za lečenje maloletnih lica, uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad“.

Milić je za RTS ponovio da je napadač sam pozvao policiju i obavijestio ih o zločinu.

„Izjavio je da ga je u izvršenju toga uhvatio strah, panika i čudno disanje, i da mu je izgledalo da je ispravno da pozove policiju i prijavi. Od kako sam 1998. pristupio MUP-u, ni ja niti niko od zaposlenih na uviđaju, nismo čuli ili videli da se ovako nešto u našoj Srbiji dogodilo, a svakako se nadam da se neće ponoviti“, rekao je on.

„U razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad, K.K. je izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izopšten od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to“, rekao je Milić.

Na pitanje da li je napadač sam napravio četiri molotovljeva koktela koja su pronađena u njegovoj torbi, načelnik PU za Grad Beograd je odgovorio da napadač nije imao namjeru da njima nekoga zapali.

„Kako je rekao, želeo je njima da napravi neku vrstu zida ili barijere na ulazu, kako policija ili bilo ko drugi ne bi mogao da uđe unutra i pruži pomoć“, naveo je Milić.

Dodao je da je u posljednje vrijeme primećen porast korištenja hladnog oružja kod maloljetnika.

„Oni gledaju i razmišljaju kakve povrede i čime da nanesu, mnoga deca to zloupotrebljavaju. Zato smo tražili da se sankcije za njih povećaju za te stvari. Prirodno je da treba da postoji odgovornost“, rekao je načelnik beogradske policije.

(RTS)  Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube