Naslovna Izdvajamo „Most na rijeci Кvaj u Кalinoviku“ (VIDEO)

„Most na rijeci Кvaj u Кalinoviku“ (VIDEO)

0

Iz Beča je u Кalinovik stigao Dopis da je isteklo 100 godina od izgradnje i da više nema garancije, ipak most je i dalje u „funckiji“.

Most na Tatincu, na regionalnom putu Кalinovik – Nevesinje preko Uloga, ima nadimak „Švabica“ jer su ga sagradili Austrougari prije više od 100 godina. Most je preživio više ratova, izlijnjvanja i poplava, ali je zbog lošeg održavanja u veoma lošem stanju i rizično je preko njega putovati.

Iz Beča je u Кalinovik stigao Dopis da je isteklo 100 godina od izgradnje i da više nema garancije, a Vlada Republike Srpske, ili Zla maćeha Hercegovine, nema ni koji hiljadu maraka da daskama pokuje most, iako svaki dan preko njega prolaze hiljade kubika oblovine i šume koja se nemilice siječe.

Pitanje je da li će Vlada, Šume i Putevi Srpske čekati sa neko, ne daj Bože, doživi nesreću i nastrada, pa da se onda bar malo popravi most i bude koliko-toliko bezbedan, ili će sada istovariti kamion građe da se most sanira.

Vozači se prvo prekrste, pomole Bogu pa onda kreću preko njega, jer je stvarno velika opasnost i rizik prelaziti preko starog mosta koji je u fazi rušenja, sa brojnim rupama i oštećenjima.

(Nebojša Vukanović info)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube