Naslovna Izdvajamo Vukanović: Gradonačelnik Stevanović stoji iza “operacije Alumina”

Vukanović: Gradonačelnik Stevanović stoji iza “operacije Alumina”

0

Juče je istekao rok koji su radnici kompanije „Alumina“ iz Zvornika na protestnom skupu ispred fabrike dali Vladi Republike Srpske da poništi odluku o prodaju državnih potraživanja u stečajnoj masi Fabrike glinice „Birač“ fočanskoj firmi „Pavgord“. Poslanik u NSRS i predsjednik liste Za pravdu i red, Nebojša Vukanović, je zbog ovog slučaja protiv više osoba podnio je krivičnu prijavu.

Krivičnu prijavu je podnio zbog prodaje potraživanja Vlade RS firmi Pavgord. Sumnja da se o tome raspravljalo na sjednici Vlade RS.

“Podnio sam krivičnu prijavu protiv organizovane kriminalne grupe, a to je vlast u RS. Ja sam prije nekoliko mjeseci u Skupštini upozorio Radovana Viškovića, premijera Vlade RS, i on je pobjedgao iz sale. Rekao sam da je Zoran Stevanović (gradonačelnik Zvornika) ucijenio Milorada Dodika da mu mora predati Aluminu preko Pavgorda, inače će ga sabotirati na izborima. Dodik će tu dobiti jedan dio kolača i on će dobiti deset hiljada glasova razlike. Oni su čekali sa se završi zasjedanje NSRS i da ljudi odu na odmor i da to urade sada, dva mjeseca pred izbore. Radovan Višković mi je lično rekao kada sam pitao hoće li dozvoliti da se ovo desi, on je rekao da neće. Podnio sam krivičnu prijavu protiv svih ministara u Vladi RS”, kazao je Vukanović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube