16.9 C
Banja Luka

“Ugrožavanje pješaka, ometanje i omalovažavanje” Prekršajne prijave protiv Eleka i njegovog vozača

Direktor „Sarajevo-gasa“ iz Istočnog Sarajeva, Nedeljko Elek i njegov vozač biće prekršajno sankcionisani zbog “nedoličnog ponašanja prema policijskim službenicima i kršenja saobraćajnih propisa”.

Prema pisanju portala Klix, osim toga, MUP Kantona Sarajevo će se pismeno obratiti i Ministarstvu spoljnih poslova BiH u vezi daljnjeg postupanja s obzirom na to da je Elek počasni konzul Bjelorusije i koristi vozilo sa diplomatskim tablicama.

Kako je naveo MUP Kantona Sarajevo, policija je tokom jučerašnjeg dana evidentirala prekršaje “vožnja po površini namijenjenoj za kretanje pješaka” i “nepostupanje po naredbama i znakovima koje izdaje ovlašteno službeno lice” Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koje je počinio Elekov vozač.

– Vozač je upravljao vozilom po trotoaru ulice Safeta Hadžića u pravcu naselja Švrakino Selo, ugrožavajući kretanje pješaka, pri čemu se oglušio o naredbu ovlaštenog službenog lica da pomjeri vozilo sa trotoara. Takođe, evidentiran je i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira “ometanje i omalovažavanje ovlaštenog službenog lica“, a koje je počinila osoba koja je u prethodno pomenuto vozilo sjela na mjesto suvozača – naveli su u policiji za Klix.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here