Naslovna Republika Srpska “UHAPŠEN“ pa “EKSPRESNO“ oslobođen Stefan Blagić! (FOTO)

“UHAPŠEN“ pa “EKSPRESNO“ oslobođen Stefan Blagić! (FOTO)

0

Juče, 10. jula 2021. godine u Tesliću je uhapšen i stavljene su lisice na ruke  Stefana Blagića, diplomiranog politikologa, koji živi i radi u Banjaluci kao istraživački novinar i predsjednik je UG “ReStart Srpska“.

Ubrzo nakon “HAPŠENJA“ uslijedilo je i “EKSPRESNO“ oslobađanje i puštanje na slobodu, potvrdio je za portal Dešavanja u Bijeljini Stefan Blagić.

Evo šta je tim povodom Blagić napisao na FB stranici UG “ReStart Srpska“:

“Evo jedne zanimljivosti od juče, koja se desila u Tesliću. Nakon što je policija lišila slobode jednu djevojku, kolega sa seminara i ja smo ih više puta upitali zbog čega su to uradili i šta će se dešavati sa njom. Umjesto odgovora, N. N. policijski službenici koji su odbili da se predstave počeli su da prijete da će nas lišiti slobode. Ako je razgovor osnov za lišenje slobode, onda imaju puno pravo. Međutim, svi znamo da nije.

Ja sam im, naravno, rekao da to učine ako žele i da nije nikakav problem, te da sam već odavno navikao na njih… Jedan od te trojice me okrenuo i stavio lisice na ruke s leđa, te gurnuo na zadnje sjedište automobila, pri tome nanoseći lakše tjelesne povrede koje su konstatovane u Domu zdravlja u Tesliću. Nije jasno zbog čega je policijski službenik prekomjerno upotrebljavao silu, jer ja nisam pružao nikakav otpor – baš suprotno.

Nakon što me lišio slobode, zatvorio je vrata automobila i ostavio me unutra nekoliko minuta. E sad ide još nevjerovatniji dio – nakon manje od pet minuta, isti policijski službenik ponovo otvara vrata automobila, govori mi da izađem iz auta i skida mi lisice. Na moje pitanje zašto me uopšte uhapsio nije imao odgovor, kao ni na pitanje zašto me pušta?

Vjerovatno je pomislio da ću ćutati o ovome ako me pusti, ali grdno se prevario.

Otišao sam u policijsku stanicu Teslić i podnio krivičnu prijavu protiv policajca koji me lišio slobode, ali ne samo za nezakonito lišenje slobode, nego i za nanošenje lakših tjelesnih povreda i prekomjernu upotrebu sile. Naznačio sam da su policijski službenici odbili da se predstave, iako su to po zakonu morali da urade.

U dežurnoj službi me dočekao policajac Aleksandar Kuzmanović, koji je sramota za MUP Republike Srpske, jedan arogantan i prepotentan nazovi policajac, koji mi se obraćao na potpuno nedostojanstven i uvredljiv način. Kada sam ga upozorio da makar stavi masku na lice (znak o obaveznom nošenju zaštitnih maski stoji na samom ulazu u stanicu), jer sam ja ipak hronični bolesnik i spadam u ugroženu kategoriju zbog virusa, isti je odbio to da uradi i poslao me napolje da u 12 časova na suncu čekam „njihove dalje korake“.

O navedenom posjedujem materijalne dokaze koje ću objaviti nakon detaljne konsultacije sa mojim advokatom.

Čekao sam na suncu na 30 i kusur stepeni punih sat vremena, ali nisam želio da odustanem od podnošenja krivične prijave. Kada je u stanicu stigao zamjenik komandira, stvari su se promijenile i čovjek im je održao lekciju profesionalnosti i korektnosti. To je uradio i krim inspektor kod kojeg sam davao izjavu. Slučaj je trenutno na Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju.

Interesantno, u međuvremenu je jedan policajac kontaktirao mog kolegu koji je prisustvovao dešavanju i rekao mu da ovaj lažno svjedoči i da kaže da sam se opirao hapšenju, što je momak eksplicitno odbio.

Protiv Kuzmanovića i drugih policajaca koji su odbili da se predstave upravo pišem i obavještavam unutrašnju kontrolu.

Ne znam koji je motiv nezakonitog ponašanja pripadnika MUP-a, ali jedino što mi pada na pamet jeste moje pisanje o kriminalu u Tesliću, prvenstveno o ilegalnoj sječi šume, koje se odvija u koordinaciji sa pojedinim korumpiranim pripadnicima lokalne policije.

Ćeraćemo se…“, poručio je na kraju svog saopštenja Stefan Blagić.

(Dešavanja u Bijeljini)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube