Naslovna Najnovije PDP: Kozarska Dubica mora biti slobodan grad

PDP: Kozarska Dubica mora biti slobodan grad

0

Opštinski odbor Partije demokratskog progresa Kozarska Dubica organizovao je na šetalištu u Svetosavkoj ulici druženja sa građanima kome su prisustvovali predsjednik PDP-a Branislav Borenović, poslanici u Narodnoj skupštini RS Jelena Trivić i Perica Bundalo, koji je na čelu dubičkog PDP-a. Poručeno je da ova lokalna zajednica mora biti slobodan grad.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je Kozarska Dubica nakon nekoliko godina ćutanja odlučila da progovori glasom naroda koji jasno kaže da želi biti slobodan grad.

„Politika prijetnji,tenzija i konflikta treba da bude prošlost u ovoj zemlji , osvetoljubiva politika koja dijeli ljude na to da li su pripadnici političke partije ili ne , treba da bude prošlost i zato je važno što smo ovdje večeras i razgovaramo sa građanima Dubice, da ih ohrabrimo i da budu slobodan grad“, rekao je Borenović.

Druženju na glavnom šetalištu u Kozarskoj Dubici,  prethodila je sjednica Glavnog odbora stranke gdje je konstatovano da će se braniti demokratija u svakoj opštini Srpske i boriti se protiv svakog vida pritiska.

„Tu smo da pričamo sa našim narodom, da razgovaramo i vidimo kakva je reakcija ljudi na ono što mi izjavljujemo putem medija , a naša osnovna poruka ovdje je da ćemo politički vandalizam i bahatost ,te negativne pojave kojima svjedočimo na političkoj sceni, uskoro poslati u političku prošlost“, rekla je Jelena Trivić poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Kozarska Dubica je jedan od najljepših gradova u Republici Srpskoj i BiH i nažalost proces njenog uništavanja počeo je 2008.godine kada je PDP otišao sa vlasti, a došao SNSD, istakao je Perica Bundalo, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Tada je nova vlast u opštini zatekla ukupne dugove od oko 2 miliona maraka, a za ovih 12-13 godina ti dugovi su narasli  20 puta više, na 40 miliona maraka. Jasno je i zna se ko je za to odgovoran“, rekao je Bundalo.

Građani Kozarske Dubice zaslužuju bolju lokalnu vlast kao i odgovorniji odnos republičkih vlasti , poručeno je sa skupa kojem su prisustvovali i članovi Predsjedništva Glavnog odbora PDP-a.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube