Naslovna Svijet Uhapšen „šef svih šefova“ u italijanskoj mafiji (VIDEO)

Uhapšen „šef svih šefova“ u italijanskoj mafiji (VIDEO)

0

Španska policija u saradnji sa italijanskim kolegama uhapsila je Domenika Paviglianitija jednog od vodećih članova italijanske mafijaške porodice „Ndrangheta“, koja kontroliše većinu trgovine kokainom u Evropi.

Paviglianiti je uhapšen u radničkoj četvrti Madrida u zajedničkoj akciji policija Italije i Španije. Prilikom hapšenja kod sebe je imao lažne portugalske dokumente, 6.000 evra gotovine i šest mobilnih telefona, saopštila je španska policija.

Kako je policija navela Paviglianiti je bio jedan od glavnih vođa mafijaških operacija na sjeveru Italije i u Južnoj Americi. Italijanski mediji su ga prozvali „šef svih šefova“, prije svega zbog njegove uloge u zločinima koje je izveo u 1980-tim i 1990-tim godinama, prošlog vijeka. Između ostalog osumnjičen je za više ubistava i šverca narkotika.

Kako javljaju mediji, ovo mu nije prvo hapšenje u Španiji. On je prvi put uhapšen 1996., a tri godine kasnije izručen je Italiji, gdje je bio osuđen na doživotni zatvor. Međutim, njegovi advokati su uspjeli da Španija prilikom izručenja ne uvaži odluku o doživotnom zatvoru zbog čega mu je kazna skraćena na 20 godina zatvora. On je 2019. izašao na slobodu, a onda je italijanski Viši sud odlučio da je u pitanju greška i da se mora Paviglianiti vratiti u zatvor.

Međutim, za njim se od tad gubi svaki trag sve dok nije uhapšen u radničoj četvrti Madrida.

(Vijesti.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: