Naslovna Najnovije UHAPŠENE DVIJE OSOBE Oglasili se iz policije Brčko distrikta o napadu na...

UHAPŠENE DVIJE OSOBE Oglasili se iz policije Brčko distrikta o napadu na novinara

0

Policija Brčko distrikta BiH oglasila se o fizičkom napadu na novinara Mirzu Derviševića iz Brčkog.

Dvije osobe uhapšene

Nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u kontinuitetu, planski i sistematično preduzimali potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

– Nakon utvrđivanja određenih činjenica, policijski službenici Policije prikupili su dokaze za dvije osobe koje se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela, te su dana 23. avgusta 2023. godine uhapsili osobu S. S., rođenu 1982. godine u Brčkom gdje je i nastanjen i osobu M. A., rođenu 1989. godine u Brčkom gdje je i nastanjen, oba zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Laka tjelesna povreda” iz člana 170. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, a u vezi s članom 31. istog Zakona – stoji u izvještaju MUP.

Predati tužilaštvu

Uhapšeni su, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH, piše Avaz.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, pod nadzorom Tužilaštva i u skladu sa naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, nastavljaju sprovođenje radnji dokazivanja, uključujući i potrebna vještačenja u cilju rasvijetljavanja svih ostalih okolnosti pod kojima je ovo krivično djelo izvršeno – stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube