23.7 C
Banja Luka

Uhapšeni direktor i poslovođa u „Eko-depu“

– Policija u Bijeljini uhapsila je tri lica zbog sumnje da su počinila krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i zloupotrebu položaja odgvornog lica.

Kako je saopšteno iz bijeljinske policijske uprave, uhapšeni su M.S, D.S, i D.P. od kojih su dvojica iz sistema rukovođenja u javnom preduzeću, a jedan je vlasnik i odgovorno lice privatnog preduzeća.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su Mirko Stajić, izvršni direktor preduzeća Eko-dep u Bijeljini, zatim Duško Simić, poslovođa u Eko-depu te Duško Perić, direktor firme „Dule trgotrans“.

„Uhapšeni će biti predati u nadležnosti i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini“, saopštili su iz Policijske uprave u Bijeljini.

Kako se dalje navodi u saopštenju, službenici Policijske uprave Bijeljina, sprovodeći mjere i radnje iz nadležnosti, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva utvrdili su postojanje osnova sumnje da su uhapšena lica postupala suprotno propisima koji regulišu rad javnog preduzeća.

„Uhapšeni su iskoristili svoj službeni položaj i time nanijeli štetu javnom preduzeću, ostvarivši protivpravnu imovinsku korist drugom pravnom licu“, saopštili su iz bijeljinske Policijske uprave.

Podsjećamo, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ove godine je podnio bijeljinskom Okružnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv odgovornih i službenih lica pomenutim firmama zbog sumnje da su od 2014. do 2021. godine nesavjesno postupali i, prilikom fakturisanja cijena usluge deponovanja čvrstog komunalnog otpada na deponiju Brijesnica, umanjivali stvarnu količinu dovezenog otpada.

„Prilikom dovoza na deponiju svjesno su umanjivali količinu dovezenog otpada za nekoliko tona dnevno, te prilikom fakturisanja naplaćivali cijenu deponovanja manju od stvarno utvrđene. Tako su prouzrokovali štetu za ‘Eko dep’ veću od 50.000 KM i istovremeno omogućili protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu za ‘Dule trgotrans’ Bijeljina“, rekao je Petrović nakon podnošenja prijave.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here