Naslovna Najnovije Uhapšeno lice u BL osuđivano na skoro 50 g. zatvora

Uhapšeno lice u BL osuđivano na skoro 50 g. zatvora

0

Radi se o veoma opasnoj osobi i označen je kao jedan od najmonstruoznijih ubica iz Republike Srpske

Višestruko osuđivani ubica M. P. (42), a koji je prošle sedmice uhapšen u Banjaluci, do sada je ukupno osuđen na neverovatnih 48 godina i deset meseci zatvora, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Radi se o veoma opasnoj osobi i označen je kao jedan od najmonstruoznijih ubica iz Republike Srpske. Do sada je osuđivan za sva moguća teška krivična dela, a neka se ističu po velikoj brutalnosti, piše Srpskainfo.

Podsetimo, on je prošle sedmice uhapšen u Banjaluci zbog iznude i zelenaštva. Ispostavilo se da je reč o dvostrukom ubici, koji je osuđen zbog silovanja i ubistva dva muškarca, a krvavi trag ostavio je i u Novom Sadu, zbog čega je dobio nadimak Novosadski Džefri Damer.

On je pozajmio novac radnici jedne kladionice, a zatim iznuđivao novac od nje. M. P. je njoj i maloletnom detetu pretio pištoljem, a zatim je opljačkao kladionicu u kojoj ona radi i pričinio štetu veću od 12.000 KM (oko 6.000 evra).

Srpskainfo je objavila da je on uhapšen prilikom pokušaja bega iz Republike Srpske.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da se radi o osobi kojoj su do sada izrečene kazne zatvora od skoro 50 godina.

– Prva presuda mu je izrečena još 2000. godine, a tada ga je Vojni sud Bileća osudio na kaznu zatvora od šest meseci, uslovno dve godine. Zatim mu je Osnovni sud u Doboju u maju 2002. godine izrekao kaznu od tri godine i deset meseci zatvora zbog razbojništva i pokušaja silovanja – istakao je sagovornik.

On je potom presudom Kantonalnog suda Tuzla 2003. godine osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva. Prema pisanju medija, on je tada prvo silovao komšiju, a zatim ga ubio udarcima sekirom.

– Tokom 2010. godine Viši sud u Novom sadu ga je pravosnažno osudio na 15 godina zatvora zbog ubistva. U ovom slučaju on je u Novom Sadu čoveka ubio sa više uboda nožem, a zatim mu ukrao mobilni telefon i lančić. Njega je Okružni sud Doboj u decembru 2011. godine, zbog silovanja, ubistva i razbojništva osudio na još 20 godina zatvora – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Verovali ili ne, ni to nije sve, on je opet 2014. godine u Novom Sadu pravosnažno osuđen na godinu i šest meseci zatvora zbog teške krađe.

(Telegraf.rs Foto ilustracija: Shutterstock)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube