Naslovna Najnovije Uhapšeno više inspektora MUP-a Srpske u Banjaluci

Uhapšeno više inspektora MUP-a Srpske u Banjaluci

0

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva „Transporter“ lišili su slobode šest lica – BC, MM, PV, SV, DK i MV na području Banjaluke.

Kako prenose mediji uhićeni su Bojan Cvijetić, bivši inspektori u policiji Mladen Milanović i Predrag Vatreš, zatim Predrag Vukašinović koji je bio šef Odsjeka za krađe vozila, kao i inspektor Danijel Kovačić i pripadnik MUP-a Milan Vučić. Ovim istraživanjem obuhvaćeni su i Aleksandar Nikolić i Predrag Dukić.

Lica lišene slobode biće danas provedena u Tužilaštvu BiH, a nadležnom tužilaštvu biće dostavljen i izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „Organizirani kriminal“ iz člana 250 KZBiH i to:

-za lice BC kao organizatora kriminalne grupe i lice AN u vezi sa KD“Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 105. stav.1. KZBiH;

-za lica MM i PV u vezi sa KD “Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. stav 1. KZBiH i KD “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ iz člana 315. KZRS ;

-za lica PD, kao organizatora kriminalne grupe, te lica MM, DK, SV i MV u vezi sa KD“Zloupotreba službenog položaja“ iz članka 315. KZRS i KD “Sprečavanje dokazivanja“ iz članka 336 KZ.

Sve aktivnosti se provode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Imajući u vidu da se među lišenim slobodama nalaze i dva policijska službenika, DK i MV, isti će biti suspendovani, a protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.

Iz MUP-a RS podsjećaju da su u akciji „Transporter“ koja se realizuje još od 2021. godine. policijski službenici pronašli su i oduzeli 303 kg opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih putničkih motornih vozila.

(BN) Foto: MUP RS/ Ilustracija

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube