Naslovna Društvo “Ujedinjena Srpska” pokreće humanitarnu akciju za pomoć Kostadinu Vasiću da plati kaznu...

“Ujedinjena Srpska” pokreće humanitarnu akciju za pomoć Kostadinu Vasiću da plati kaznu da ne ide u zatvor

0

Stranka “Ujedinjena Srpska”(US) saopštila je da pokreće humanitarnu akciju za pomoć poslaniku US-a u Narodnoj skupštini RS i v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS Kostadinu Vasiću, kako bi sakupio novac da isplati kaznu zatvora od 10 mjeseci na koju je prije nekoliko dana pravosnažno osuđen, jer je prije 5 godina u svojoj kafani u Zvorniku pretukao svog sugrađanina i rođaka. Vasić je ranije još dva puta pravosnažno osuđen za nasilničko ponašanje, ali je u oba navrata izbjegao višemjesečne kazne zatvora tako što ih je zamijenio novčanim kaznama.

“Gospodin Vasić i ranije je jedva prikupljao novac da ne ide u zatvor, a sada mu je mnogo teže jer je potrebna nešto veća suma. On nema te pare, a naša stranka je mala i nemoćna da brzo sakupi 15.000 KM da platimo tu kaznu da našeg Koleta ne odvedu u zatvor. Zamolili smo naše koalicione partnere za pomoć, ali i njima trenutno teško ide, pa zato apelujem na građane da pomognu, koliko ko može. Samo brzo, jer su u pitanju dani: ne dozvolimo da naš Kole završi u zatvoru!”, poručio je predsjednik US-a Nenad Stevandić.

“Hvala Bogu da naše pozitivno zakonodavstvo omogućava onome ko ima novca da ne ide u zatvor, što je posebno značajno za naše narodne predstavnike u situacijama kada moraju da se fizički odbrane od svakojakih nasrtaja na svoju ličnost! A gospodin Vasić je čak tri puta bio u takvim stuacijama i hvala dragom Bogu koji mu je dao snage da iz tih okršaja izađe jači i spretniji. A to što ga je sud zbog toga sva tri puta nepravedno osudio, više govori o tom nesrećnom sudstvu, nego o gospodinu Vasiću. Pa, nije naš Kole nikog ubio, pa da mora da ide u zatvor! On je cijelim svojim dosadašnjim angažmanom zaslužio da mu svi pomognemo, kako bi mogao da nastavi na miru sa slobode da daje svoj nemjerljiv doprinos razvoju našeg društva na svim poljima, pogotovo u zdravstvu. Pa, jel’ neko ovdje primijetio da je kod nas sve manje pozitivnih među testiranima na koronavirus od kako je Kole na čelu našeg Instituta za javno zdravstvo? Jel’ neko misli da bismo uspjeli da gotovo iskorijenimo koronu, da nije bilo našeg Koleta?”, istakao je Stevandić.

“Povrh svega, nad našim Koletom, a i cijelom RS nadvila se još jedna velika opasnost, a to je pokušaj CIK-a BiH da mu oduzme poslanički mandat samo zato što je nepravedno osuđen na 10 mjeseci zatvora. Ne samo da time hoće da naš Kole ostane bez poslaničke plate i osnovnih sredstava za život, sa samo jednom platom v.d. direktora našeg Instituta, već je to i ogoljeni pokušaj urušavanja političke stabilnosti cijele naše republike! Zato naš pravni tim odmah sada kreće u raskrinkavanje svih tih pravnih lakrdija: idemo najprije žalbama prema višim sudskim instancama, ako treba ima da se žalimo i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. Nepravedna presuda našem Koletu mora pasti, mandat mora ostati Koletu! Pa, nije naš Kole neka gnjida, pa da dozvolimo da ga zgaze kao gnjidu! Ima da se zna ko ovdje gazi, to jest ko kosi, a ko vodu nosi, što kaže naš narod!”, poručio je Stevandić.

Tekst je satiričnog karaktera

(BUKA)