Naslovna Izdvajamo UKC RS za računare i monitore daje pola miliona maraka

UKC RS za računare i monitore daje pola miliona maraka

0

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske raspisao je tender vrijedan skoro pola miliona maraka za nabavku računarske opreme.

Konkretno, UKC RS planira nabaviti 200 komada dvije različite vrste računara, kao i 203 monitora različitih vrsta.

Takođe im je neophodna i usluga instalacije novih destkop računara u postojeće domensko okruženje sa uključenim svim radnjama koje podrazumijevaju instalaciju operativnog sistema, uključivanje korisničkih naloga u domen, pripajanje računara u domensko okruženje, dodjeljivanje prava i pristupa, kao i instalacija pratećih softvera i hardvera.

Od ponuđača, po pitanju ekonomske i finansijske sposobnosti traže da ima pozitivan poslovni usrezultat u protekle tri godine, te naglašavaju da će negativan finansijski rezultat biti razlog za diskvalifikaciju ponuđača.

U pogledu tehničke sposobnosti onaj ko se želi prijaviti za tu nabavku moraće dokazati da je u posljednje tri godine realizovao minimalno jedan ugovor u vrijednosti koja nije manja od 350.000 maraka bez PDV-a, a koji je za predmet imao nabavku računarske opreme.

Ponuđač mora imati na raspolaganju i minimalno dvije osobe koje posjeduju sertifikat koji garantuje da osoba posjeduje znanje u dizajniranju, kreiranju i upravljanju rješenjima koja rade na MS serverskoj platformi.

Takođe, na raspolaganju mu moraju biti i najmanje dvije osobe koje imaju sertifikat koji garantuje znanje u konfigurisanju, implementaciji rješavanja problema i otkanjanju grešaka iz domena tehnologije aktivnog direktorija, kao i najmanje jednu osobu koja ima sertifikat za uspostavljanje sistema upravljanja IT uslugama i procesima unutar organizacija.

Neophodno je da ponuđač ima i Međunarodno priznate sertifikate ISO 9001, ISO27001, te ISO18295.

Osim svega navedenog potrebno je da posjeduje „Service Desk“ za prijavu i evidenciju nepravilnosti u radu opreme, a ovaj treba da bude dostupan 24 sata, sedam dana u nedjelji i to putem telefona, e-maila i SMS poruka.

Potrebno je da obezbijedi i besplatan telefonski broj za prijavu nepravilnosti u radu opreme u toku garantnog roka.

(Capital)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: