21.7 C
Banja Luka

Ukraden novac za liječenje dječaka iz Laktaša

Policija traga za lopovima koji su iz kuće porodice Lakić iz Kobatovaca kod Laktaša ukrali 5.000 KM namijenjenih za liječenje petogodišnjeg dječaka Dušana Lakića, saznaje „Glas Srpske“.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da je 24. oktobra prijavljeno da je ukradeno 5.000 KM iz kuće u Kobatovcima.

„Prema prijavi novac je ukraden u periodu između 22. i 23. oktobra ove godine. Obavljen je uviđaj, a preduzimaju se sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ove krađe  i pronalasku izvršilaca“, rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka ne navodeći više detalja.

Krađu novca potvrdio je i Dušanov otac Slobodan Lakić koji je rekao da je njegov sin na liječenju u Beogradu.

„Supruga i dijete su bili tu par dan jer nam je 19. oktobra  bila slava. U nedjelju 22. oktobra sam ih vratio za Beograd. Sutradan sam se vratio i shvatio da mi je neko ušao u kuću i uzeo pare koje su bile namijenjene za liječenje djeteta. To je sve što vam mogu reći“, rekao je „Glasu Srpske“ Slobodan Lakić.

Objavu o  krađi, izrevoltiran ovim neljudskim postupkom lopova, na društvenoj mreži Fejsbuk objavio je i Slaviša Marjanović iz Laktaša.

„Razmišljao sam kako da započnem post, ali sve što napišem izgleda gore u odnosu na prethodno. Hoću da izazovem onaj osjećaj srpskog inata i prkosa i da zajedno poručimo, ne možete vi ukrasti i biti nesoj ljudski koliko mi možemo biti ljudi. Više nas je otpadu ljudski i šljamu, više nas je… više je nas koji se trudimo da budemo bolji od vas. Dušanu Lakiću, petogodišnjem dječaku iz Maglajana, nepoznati „junak“ iz porodične kuće je ukrao 5.000 KM koje su njegovi roditelji odvajali od usta da bi ga odveli na liječenje u Beograd. Ovako neljudsko djelo može uraditi samo onaj najveći šljam i bijeda. Kolege iz policije molim da što prije pronađu to smeće i da ga stave na stub srama, a vas molim da učestvujete u ovoj humanitarnoj akciji i pomognete koliko možete da skupimo 5.000 maraka da dokažemo da naša djeca nisu sama i da postoji neko ko će ih štititi, a taj neko to smo mi komšije, kumovi, ljudi“, piše u objavi koji je na svoj Fejsbuk profil postavio Slaviša Marjanović.

Ovo nije jedini slučaj da lopovi ne prezaju ni od čega niti da se libe da ukradu ono što nekome može da spasi život. Policija iz Gradiške je u avgustu 2021. godine rasvijetlila krađu kutije za skupljanje humanitarne pomoći. Zbog te krađe uhapšen je B. M. iz Gradiške koji je kutiju ukrao sa šanka iz unutrašnjeg dijela bazena u Gradišci.

Pomoć

Kako je objavljeno na Fejbuk profilu Slaviše Marjanovića pomoć za liječenje mališana Dušana Lakića može se uplatiti na žiro-račun broj 562 099 8173 458 047 u NLB  banci. Račun se vodi na ime dječakove majke Dragane Lakić.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić komentarišući objavu Marjanovića najavio je da će pružiti pomoć porodici i da „ide uplata“.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here