Naslovna Najnovije Ukrajina komentarisala Putinovo obraćanje

Ukrajina komentarisala Putinovo obraćanje

0

KIJEV – Današnje obraćanje ruskog predsjednika Vladimira Putina parlamentu pokazalo je da je izgubio dodir sa realnošću, ocijenio je savjetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak.

On je u izjavi za Rojters naveo da je Putin „u potpuno drugoj realnosti, gdje nema mogućnosti za organizovanje dijaloga o pravdi i međunarodnom pravu“.

Prema njegovim riječima, Putin pokazuje „konfuziju“ i „nerazumevanje situacije“, što će Rusiji u bliskoj budućnosti donijeti dodatne teškoće.

„To znači da che se povećati haos, kako na bojnom polju, tako i u samoj Rusiji“, smatra Podoljak.

Rojters podsjeća da ukrajinski zvaničnici od početka rata stalno govore o mogućnosti unutrašnjih podjela u Rusiji.

Predskednik Putin je, u obraćanju poslanicima oba doma Skupštine Ruske Federacije, rekao da je Moskva uradila zaista sve moguće da probleme u Donbasu riješi mirnim sredstvima, ali da je Zapad iza njenih leđa pripremao „drugačiji scenario“.

Prema riječima Putina, Rusija je iskreno težila miru, a zalaganje Zapada za mir je bila lažno.

Putin je u obraćanju Federalnoj skupštini naveo da je, prema podacima koje je dobila Rusija, u februaru prošle godine sve bilo spremno za, kako je rekao, „novu kaznenu akciju Kijeva u Donbasu“.

Predsjednik Rusije je, takođe, ocijenio da su u vijekovima kolonijalizma zapadne zemlje navikle da im je sve dozvoljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: