Naslovna Najnovije UKRAJINA NAPALA RUSKU FABRIKU ISKANDERA? Dronovi u blizini Moskve (VIDEO)

UKRAJINA NAPALA RUSKU FABRIKU ISKANDERA? Dronovi u blizini Moskve (VIDEO)

0

Ukrajina je tokom noći između petka i subote navodno izvela dva napada kamikaza dronovima na fabriku baruta i fabriku koja proizvodi rakete Iskander-M u Rusiji.

Na snimcima se vidi veliki požar koji je izbio posle eksplozije u fabrici baruta u Tambovskoj oblasti. Noćno nebo je bilo osvetljeno grimiznom i narandžastom bojom od detonacije u Кotovsku koji se nalazi oko 500 kilomera jugoistočno od Moskve. Interfaks navodi da je požar zahvatio jednu od zgrada preduzeća površine 300 kvadratnih.

Očevici su na društvenim mrežama naveli da su pre požara videli dron kako leti ka fabrici nakon čega su čuli eksploziju. Ministarstvo za vanredne situacije prijavilo je samo požar u zasebnoj jednospratnoj zidanoj zgradi fabrike baruta koji je do jutra lokalizovan i ugašen. Navodno niko nije povređen.

To je drugi takav incident u Tambovskoj fabrici praha za šest meseci.

Jedno postrojenju eksplodiralo je u junu. Tada je pet osoba poginulo, a nekoliko povređeno. Vlasti su saopštile da je uzrok nesreće ljudska greška.

Ogromne eksplozije su tokom prethodne noći navodno zatresle i fabriku u Кomolni koja se nalazi stotinak kilometara jugoistočno od Moskve. Kompanija je deo državnog odbrambenog konglomerata Rostek specijalizovanog za raketne sisteme uključujući i Iskander-M.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: