Naslovna Izdvajamo Ukrajinci priznaju proboj u Harkovsku i Sumsku oblast

Ukrajinci priznaju proboj u Harkovsku i Sumsku oblast

0

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju aktivna dejstva na harkovskom pravcu. Ovo sledi iz mape bitke koju je obezbedio ukrajinski izvor Deep State.

Prema objavljenoj karti, glavna ofanziva ruske vojske odvija se na sektorima Ogurcovo-Pletenevka i Borisovka-Krasnoe-Strelečja. Pored toga, ruske jedinice sprovode napadna dejstva u oblastima Glubokoje, Morohovec i Lukjanec. Takođe, tvrdi izvor, nastavlja se koncentracija dodatnih snaga i sredstava u susednoj Sumskoj oblasti.

Istovremeno, ukrajinski Generalštab izveštava o devet napada ruske vojske u oblastima naselja Strelečja, Krasnoje, Morohovec, Olejnikovo, Lukjanci, Ogirevo, Gatišče, Pletenjevka u oblasti Harkov. Ukrajinci tvrde da su napadi odbijeni. Međutim, istovremeno veoma pesimistične prognoze ukrajinskih vojnih stručnjaka daju o daljem razvoju događaja u Harkovskoj oblasti.

Ukrajinski izvori tvrde da će Harkov u vrlo bliskoj budućnosti postati glavna meta ruske ofanzive. To će dovesti do toga da će značajan deo ukrajinskih jedinica morati da koncentriše svoje napore na odbranu grada, jednog od najvećih industrijskih centara Ukrajine. Ali ovi napori će verovatno i dalje biti uzaludni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: