Naslovna Svijet Ukrajinske snage kod Bahmuta izgubile najbolje obučene jedinice

Ukrajinske snage kod Bahmuta izgubile najbolje obučene jedinice

0

Jedan broj najbolje obučenih jedinica ukrajinskih trupa razbijen je u oblasti Bahmuta -Artjomovska tokom proteklih mjeseci, objavio je „Volstrit džurnal“pozivajući se na svjedočenja ukrajinskih oficira.

List navodi da se brigade na području grada razlikuju po stepenu obučenosti i da zbog toga ne mogu uvijek adekvatno da sarađuju. Prema riječima jednog komandira ukrajinske čete, njeni položaji su pregaženi jer je obližnji bataljon, sastavljen od loše obučenih dobrovoljaca, napustio njihovo područje bez upozorenja.

Osnivač grupe „Vagner“ Evgenije Prigožin rekao je u petak da su borci grupe praktično opkolili Artjomovsk /Bahmut/, a to je izjavio i Jan Gagin, savjetnik vršioca dužnosti lidera Donjecke Narodne Republike.

U subotu su dvojica ukrajinskih bezbjedonosnih zvaničnika izvjestila da su njihove jedinice dobile naređenje da napuste Artjomovsk – riječ je o komandantu s pozivnim znakom „Mađar“ i bivšem generalnom tužiocu Ukrajine Juriju Lucenku, sada komandiru jurišnog voda dronova.

Ranije je član Komiteta Vrhovne rade Ukrajine za nacionalnu bezbjednost, odbranu i obavještajne poslove Sergej Rahmanin izjavio da je situacija u Artjomovsku kritična. Ukrajinska vojska se u utorak požalila američkom televizijskom kanalu Si-En-En da je situacija u Artjomovsku za Kijev u svim pravcima mnogo gora nego što je zvanično objavljeno.

Blumberg je u utorak takođe izvjestio da je preuzimanje kontrole nad Artjomovskom za ruske snage korak ka oslobođenju cijele Donjecke Narodne Republike.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube