Naslovna Najnovije UKRAJINSKE SNAGE RASPOREĐUJU HIMARS: Ruska armija odgovara žestoko širom fronta

UKRAJINSKE SNAGE RASPOREĐUJU HIMARS: Ruska armija odgovara žestoko širom fronta

0
Oružane snage Ukrajine preduzele su novi kombinovani udar na ruske ciljeve na Krimu, koristeći protivbrodske rakete Neptun, bespilotne čamce i bespilotne letelice. Ovaj napad dolazi u kontekstu sve intenzivnijih vojnih operacija u regionu, pri čemu se obe strane suočavaju sa značajnim izazovima.

rema izveštajima, američka izviđačka bespilotna letelica RK-4B bila je prisutna u Crnom moru pre ovog napada, što ukazuje na potencijalno međunarodno umešanost ili podršku. Sa druge strane, napad ukrajinskih snaga uspešno su zaustavile udružene snage Crnomorske flote, Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i sistema PVO.

Na frontu kod Starobelska, svedoci smo lokalnih borbi u oblasti Timkovke. Ruske trupe ostaju u ofanzivnom stavu, a ukrajinske snage su primorane da zadrže značajne resurse u sektoru Kupjanski kako bi sprečile dalji proboj.

U međuvremenu, ukrajinske snage raspoređuju HIMARS MLRS zapadno od Dvurečne, što povećava rizik od napada na ruske pozadinske oblasti i logističke rute, čime se dodatno komplikuje već napeta situacija.

Na kraju, Oružane snage Rusije nastavljaju da proširuju svoju zonu kontrole na južnim i severnim flangovima sektora Bahmut, dok istovremeno napreduju na bokovima Avdejevskog utvrđenog područja, uprkos žestokom otporu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube