Naslovna Najnovije UKRAJINSKI IZVORI:”VOJSKA SE POVLAČI IZ AVDEJEVKE”!?

UKRAJINSKI IZVORI:”VOJSKA SE POVLAČI IZ AVDEJEVKE”!?

0

Nekoliko ukrajinskih izvora danas je širilo informacije o povlačenju ukrajinskih oružanih snaga iz sektora dača na severoistoku Avdejevke.

Osim toga, navodi se da su Oružane snage Rusije počele da zaobilaze koksaru sa jugoistoka kako bi stigle do jedinog puta kojim se snabdeva garnizon ukrajinske vojske u predgrađu Donjecka.

Uprkos činjenici da još nema zvanične potvrde ove informacije i da ne vredi uzimati informacije zdravo za gotovo, očigledno je da će ukrajinska snage u Avdijevki narednih dana biti suočene sa teškim izborom: povlačenje ili prihvatanje teške borbe u potpunom okruženju.

Kritičnu situaciju ukrajinske vojske u Avdejevki sada prepoznaju čak i mediji u Ukrajini. Upravo su oni izvestili o probijanju ukrajinske odbrane u različitim delovima grada u protekla dva dana. Uprkos tome, ukrajinski generali ne razmatraju povlačenje snaga iz Avdejevke, kao sredstvo za očuvanje života vojnika.

Inače, Zalužni je pre nekoliko meseci predložio povlačenje trupa iz Avdejevke, čime bi očuvao njihovu borbenu efikasnost.

Međutim, ovaj predlog je odbijen u Kijevu. Sada, kada je katastrofa ukrajinske vojske na periferiji Donjecka postala očigledna, ukrajinska prestonica je počela da traži krajnje utočište. I izgleda da su ga našli. U svakom slučaju, mediji u Ukrajini tvrde da će Valerij Zalužni narednih dana biti smenjen. Važno je napomenuti da se u ovom kontekstu ne pominje sudbina Avdejevskog garnizona Oružanih snaga Ukrajine.

Međutim, mnogi izvori u Kijevu navode podatke, da se ukrajinska vojska počela povlačiti iz Avdejevke. Te informacije, treba uzeti s rezervom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: