28.7 C
Banja Luka

UKRAJINSKI VOJNICI TVRDE: Američki Bredli nesposoban da deluje u uslovima oštre zime (VIDEO)

AMERIČKA borbena vozila pešadije Bradley su „moćna“ vozila, ali nisu pogodna za borbena dejstva u zimskim uslovima. Ovo prenosi CNN pozivajući se na izjave ukrajinske vojske.

Ukrajinska vojska kritikovala je borbeno vozilo američke pešadije zbog nesposobnosti da deluje u, kako je opisala, “oštroj” ukrajinskoj zimi. Prema njihovim rečima, to je dobra tehnika, ali ona ne može da izdrži mraz.

Osim toga, neka od isporučenih borbenih vozila pešadije su jednostavno stara i u lošem stanju. Jednostavno rečeno, Amerikanci su ubacili neka od vozila koja nisu bila u borbenom stanju.

-Ukrajinske posade, kao korisnici ovih BVP, takođe su kritikovali njihovu sposobnost da izdrže oštru ukrajinsku zimu i stanje nekih starijih vozila iz SAD, navodi se na CNN.

Još jedna nesreća za ukrajinske oružane snage je to što zalihe američkih borbenih vozila pešadije Bradley ponestaju; ruske trupe su uništile ili oštetile mnogo oklopnih vozila u borbama, uprkos njihovoj „otpornosti“ i „vatrenoj moći“, kojoj se toliko dive u Ukrajina. Uglavnom, u Kijevu nagoveštavaju da je vreme da SAD daju ukrajinskoj vojsci još sto do dvesta ovih vozila. Naravno, u dobrom stanju.

-(…) Zalihe BVP Bradley na liniji fronta su ograničene, pošto je od 200 obećanih borbenih vozila pešadije desetine oštećeno i uništeno u borbi, žale se ukrajinski vojnici.

(TV Front)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here