Naslovna Najnovije Unicredit banka neće morati platiti firmi iz Gradiške 256 miliona KM

Unicredit banka neće morati platiti firmi iz Gradiške 256 miliona KM

0

Unicredit banka neće morati platiti 256 miliona maraka firmi “Bitminer Factory” iz Gradiške koja se bavila rudarenjem kriptovaluta zbog gašenja poslovnog računa, saznaje portal CAPITAL.

Naime, Viši privredni sud preinačio je prvostepenu presudu Okružnog privrednog suda u Banjaluci iz decembra 2021. godine.

“Žalbe tužene se uvažavaju te se ista prvostepena presuda preinačava tako što se odbija tužbeni zahtjev tužioca da se tužena obaveže na ime naknade da isplati 256 miliona KM”, stoji u presudi u posjedu portala CAPITAL.

Presuda je donesena 31. januara ove godine od strane Snježane Romčević Tadić, kao predsjedavajuće sudskog vijeća, a pored nje odlučivali su i sudije Drago Turkeš i Nataša Bošković.

Podsjećamo, prema prvostepenoj presudi, a o kojoj je upravo CAPITAL prvi pisao kao i o cijelom ovom sporu, “Unicredit banka” Banjaluka preduzeću “Bitminer Factory” trebala je platiti 256 miliona maraka odštete zbog jednostranog gašenja računa i propasti projekta zasnovanog na blockchain tehnologiji, vezanog za proizvodnju struje i rudarenje kriptovaluta.

“Bitminer” je preko računa skupljao novac za svoje projekte, do momenta dok se “Unicredit banka” nije umiješala i počela vraćati novac investitorima, pravdajući se internim aktima koji im brane poslovanje sa preduzećima u oblasti kriptovaluta.

Sud u presudi naveo kako banka nije dokazala da je bilo kojim aktom imala propisanu zabranu za ulazak u poslovni odnos sa takvim klijentima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube