Naslovna Najnovije Ustaljeni trik pred izbore: “Dok je mene, biće vas”

Ustaljeni trik pred izbore: “Dok je mene, biće vas”

0

“Bez koalicije okupljene oko SNSD-a, Republika Srpska nema nade”, poručio je po ko zna koji put šef te stranke i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Opozicija i analitičari protiv – jednoglasni u stavu da je Srpska važnija od svakog pojedinca.

Učinilo se šefu SNSD-a da su zaboravljene prijetnje Banjalučanima da će da se smrznu, pa je vrijeme za novo utjerivanje straha. Ovoga puta cijeloj Srpskoj. Od Novog Grada do Trebinja. Dok je mene, biće vas, kad ne bude mene, neće biti ni vas…samo puka istorijska crtica.

“Bez ove koalicije Republika Srpska nema nade.  Bez ove koalicije Republika Srpska je izgubljena i biće jedna prazna istorijska kategorija o kojoj će se samo pisati u istorijskim knjigama”, rekao je juče predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Da ovo izgovori Dodik je sebi dao za pravo jer su, kako je sam naveo, rezultati nikada bolji. Uvoz je izvozom pokriven 90 odsto. Izračunao je da će plata do kraja godine biti 1.200 KM. Plate, penzije i socijalna davanja će biti povećani za 10 odsto, 40 miliona će biti upumpano u realni sektor, ali ima i nešto svetije od ekonomije.

“Osnovna politika ove koalicije je mir i nada koju pružamo Republici Srpskoj.”

“Šta reći, a ne zaplakati. Nema Republike Srpske s tom ekipom. Najveći izdajnici su upravo oni, jer onaj ko pljačka svoj narod i ko svoj narod vodi u izolaciju on je najveći izdajnik. Vidim da su krenuli na turneju od jedne do druge stranke i neka su, srećan im put. Ove godine završavamo sa njima”, odgovara potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Srpska je veća od svakog pojedinca i ne smije da zavisi ni od jedne stranke, smatra predsjednik SDS-a.

“Republika Srpska na čelu sa SNSD-om i njegovim koalicionim partnerima nema nikakvu perspektivu. Biće u potpunosti izolovana od spoljnog svijeta, ekonomski još više uništena i osiromašena, a mladi će i dalje nastaviti da odlaze iz Srpske”, saopštio je danas Mirko Šarović.

Za analitičare, Dodikove riječi su samo ustaljeni predizborni trikovi.

Velizar Antić kaže da će “oko toga da se vrti cijela kampanja, a ne oko onih bitnih pitanja… Kako narod živi? Da li narod bolje živi? Da li se narod doseljava ili odseljava? Da li je ovo jedna partokratska država itd.”

Ti problemi su već riješeni. Čekamo povećanja od 10 odsto i 1.200 KM po zaposlenom u prosjeku.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube