Naslovna Republika Srpska Usvojen rebelans, SNSD odustao od amandmana

Usvojen rebelans, SNSD odustao od amandmana

0

Politička pobjeda, ali i pobjeda zdravog razuma je činjenica da je SNSD odustao od smanjenja izvornih prihoda grada, uništavanja gradskog olimpijskog bazena, ali i oduzimanja sredstva za sportske kolektive.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, nakon što su odbornici Skupštine grada Banje Luke usvojili rebalans budžeta, ali kako kaže, veliki poraz je što Banja Luka ipak zbog njihovih amandmana i politika ostaje bez svih kapitalnih projekata.

-SNSD odustao je od smanjenja poreza na nepokretnosti, čime su Banjoj Luci vraćeni izvorni prihodi što se može nazvati političkom pobjedom, no veliki je poraz to što su skinuti svi infrastrukturni projekti, poput reciklažnih dvorišta, podzemnih kontejnera, saobraćajne infrastrukture – poručio je gradonačelnik.

Кako kaže, kroz razgovor sa odbornicima oni su poručili kako nemaju mandat da o tome odlučuju.

-Zbog toga, mi smo morali doći do mozga onih ljudi koji su ključni i koji o tome odlučuju. Rekli smo ranije da je za nas neprihvatljivo da Banja Luka nema svoje izvorne prihode, a to je bio minimum ispod kojeg nismo mogli da idemo. Nismo mogli da dozvolimo da Civilna zaštita i naša Vatrogasna brigada ne mogu da funkcionišu, baš kao i unuštavanje Gradskog olimpijskog bazena. Ne damo Akvanu, to je svima bilo jasno – rekao je on.

Poručio je kako je ipak, pored ove političke pobjede, neprihvatljivo da SNSD kroz amandmane uzme sve i jedan projekat.

-To znači da idete đonovima na Banju Luku, kod nas se pojavio instinkt samoodbrane, a rekli smo već da smo spremni da idemo do kraja kada se radi o odbrani interesa i prava Banje Luke. Odustali su da uzmu 700.000 КM od preduzeća „Akvana“ jer bi to značilo da Gradski olimpijski bazen ne bi mogao da funkcioniše nakon 31. decembra. Nisu to uradili jer vole mene i Banju Luku, nego jer ne bi politički preživjeli da ne funkcionište bazen, pa i vatrogasci i civilna zaštita – naglasio je.

Dodao je kako od borbe za Banju Luku neće odustat, ma šta god drugi mislili i govorili.

-Da nije bilo uslovljavanja, ne bi bilo ni usaglašavanja – zaključio je Stanivuković.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube