Naslovna Region Uvode nova pravila: Kosovska policija izdala upozorenje za vozače sa srpskim tablicama

Uvode nova pravila: Kosovska policija izdala upozorenje za vozače sa srpskim tablicama

0

Portal Kossev objavio je dokument Kosovske policije u kojem se navodi koji će biti koraci u postupanju prema onima koji ne preregistruju svoja vozila sa srpskih na kosovske tablice.

Udokumentu je nevedeno uputstvo da se za ulazak i kretanje na teritoriji Kosova treba javiti u Centar za Registraciju Vozila i snabdjeti se tablicama RKS najdalje do 21. aprila 2023. godine.

– Na osnovu Odluke Vlade Republike Kosova od 21.11.2022 godine za vlasnike vozila sa registarskim tablicama PR, KM, PZ, GL, UR, PE, DA ili DJA izriče se kazna prema važećim zakonima na snazi. Poslije 21.04.2023. godine ova vozila ne mogu da se registruju na tablicama RKS, ulaze ili da se kreću na i preko teritorije Republike Kosova – ovako glasi napomena na srpskom, “ukora” za vozače automobila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu koja će se izdavati od sutra, naveo je portal.

Dodali su da „opomena sadrži nepravilan srpski jezik, koji se ogleda u nepravilnom korišćenju vlastitih imenica, upotrebi pogrešnih slova u riječi, korišćenju pogrešnih padeža i pogrešnoj upotrebi prijedloga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: