28.7 C
Banja Luka

UŽAS NA FRONTU ZA BOŽIĆ: Poginulo 108 vojnika iz Avdijivke, krenuli na odsustvo za praznik, ali komanda napravila KOBNU GREŠKU

Više od 100 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine koji su dobili sedam dana odsustva za Božić navodno je nastradalo na putu kući.

Šokantnu informaciju objavio je u ponedeljak na društvenim mrežama nekadašnji savetnik ukrajinske vlade Vitalij Bala. Poznati političar navodi da je nastradalo 108 vojnika iz brigade koja se nalazi u blizini Avdijivke koji su pušteni kući za praznike.

– Organizovali su žreb da vide ko će da ide, a vojnici koji nisu izvučeni bili su jako uzrujani i čak su neki tražili da se menjaju. Niko nije pristao na to jer su svi hteli da vide svoju rodbinu s obzirom na to da nisu imali odsustvo skoro godinu dana. Svi koji su izvučeni su ušli u autobuse i otišli, međutim, nisu stigli kućama. Da je bilo automobila, možda se takva tuga ne bi dogodila, ali za automobile nema novca – napisao je Bala koji nije precizirao šta se tačno dogodilo i da li su autobuse sa vojnicima napale ruske snage.

Bala navodi i da nema nijednog zvaničnog izveštaja o pogibiji 108 vojnika.

– Nisam hteo odmah da pišem šta se desilo, mislio sam da će ipak biti neke poruke, da će se žaliti za vojnicima, ali nije bilo… Ne znam što treba da se dogodi da sadašnja vlast prestane da skriva ​​naše gubitke i počne da poštuje mrtve. Ovako ne može da se nastavi – napisao je Bala.

Vest prenose i brojni ukrajinski i ruski kanali na Telegramu.

– Mnogo je takvih gubitaka na frontu. Obična vozila su lak plen za svaku artiljeriju i dronove. Avdijevka je dugo pod stalnom prismotrom Rusa kao i najbliži pozadinski centar ovog sektora Kurahovo. Najverovatnije su na njih poslati dron ili raketa. Ovo je još jedna pogrešna računica pozadinskih službenika koji ne razmišljaju o bezbednosti vojnika – navodi ukrajinski kanal Legitimni.

Za sada se nijedan strana nije zvanično oglasila.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here