Naslovna Najnovije Vagner probio odbranu Oružanih snaga Ukrajine na istočnoj periferiji Bahmuta

Vagner probio odbranu Oružanih snaga Ukrajine na istočnoj periferiji Bahmuta

0

Jurišni odredi PMC „Vagner“ probili su odbranu Oružanih snaga Ukrajine na istočnoj periferiji Bahmuta. Na lokalitetu Bahmut (Artemovski), ruske jedinice uspostavile su potpunu kontrolu nad vinarijom Šampanjac i vinarijom Siniat. Na jugoistoku se vode borbe kod sortirnice otpada i u ulici Fjodora Maksimenka. Jurišne grupe takođe napreduju ka sjeveroistoku. U blizini sela Podgorodnoje zauzeto je nekoliko uporišta neprijatelja.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine sprovodi vanrednu rotaciju ljudstva radi održavanja borbene sposobnosti. U centralnom dijelu Bahmuta i na sjevernoj periferiji formirane su jurišne grupe za sprovođenje kontraofanzive. Snage 58. brigade povučene su iz zone borbenih dejstava na poligone u Sumskoj ili Černigovskoj oblasti. Artiljerijske posade 28. i 53. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine sprovode masovno granatiranje područja navodnog napredovanja Oružanih snaga RF u Opitnomu, Bahmuckom, Zajcevu, Kurdjumovki i Majorsku.

Inženjerske i deminirske grupe digle su u vazduh železnički most u Paraskovjevki kako bi usporile napredovanje ruskih trupa. U rejonu Soledara, jurišna grupa PMC „Vagner“ uspostavila je kontrolu nad uporištem voda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: