Naslovna Svijet Vanredno stanje u Argentini zbog prijetnji Mesiju

Vanredno stanje u Argentini zbog prijetnji Mesiju

0

Rafal koji je nepoznati napadač sasuo u supermarket u vlasništvu porodice Mesijeve supruge Antonele Rokuco, bio je i rafal u srce Argentine, u Lea Mesija, u mundijalski trofej osvojen u Kataru. Najgore od najgoreg, bio je dokaz postojanja jezivog kriminala u ovoj oblasti. Mesijevo rodno mjesto je u prethodna dva dana u centru pažnje svjetske javnosti, nažalost ne zbog rađanja nekog novog Lea ili kakvog fudbalskog bisera već zbog užasnog kriminala koji je isplivao poslije jezivih prijetnji porodici Leove supruge i njemu samome.

Alarmirana je država, digao se narod poslije ovog nevjerovatnog čina koji je do juče bio nezamisliv: da se neko uopšte usudi da zaprijeti ikoni Argentine, jednom od najvećih i najomiljenijih sportista svih vremena, obožavanom i voljenom Mesiju.

Uz rupe kao svojevrsnim potpisom iz vatrenog oružja, na vratima supermarketa stajao je i onaj ispisan slovima, za Lea. Sa više nego jasnom porukom.

„Mesi, čekamo te, Javkin (gradonačelnik, prim. aut) je narko diler, on se neće pobrinti za tebe“ bila je poruka nepoznatih počinioca za slavnog fudbalera.

Kriminalne bande u Argentini, u oblasti u kojoj je Rozario (postoje tri jake frakcije), su prijetnja po bezbjednost države i građana i to nije ništa novo, ali je tek sada kada su se toliko otrgle kontroli i udarile na jednog Mesija, država riješila da reaguje, što je svakako poražavajuće po svakog Argentinca.

Reagovali su ekspresno i navijači Mesijevog matičnog kluba Njuels Old Bojsa koji su parolama i porukama pružili podršku svom najvećem igraču.

„Leo, ti si srce ove zemlje koja te voli. Njuels je uz tebe“ piše na transparentnu navijača kluba iz Rozarija, okačenom na ogradi stadiona „Marselo Bijelsa“.

Ta poruka stajaće na narednoj utakmici Njuelsa u prvenstvu.

Tokom podneva u četvrtak, na dan kada se napad dogodio, predsjednik države Alberto Fernandez kontaktirao je pomenutog gradonačelnika Rozarija Pabla Havkina, i stavio se na raspolaganje gradu.

„Danas sam se probudio sa ružnim vijestima u Rosariju, gdje je pucano na supermarket. Odmah sam kontaktirao gradonačelnika, odmah razgovarao sa šefom kabineta (Agustinom Rosijem) i rekao im ‘hajdemo sada’. Radimo mnogo, ali očigledno će nešto drugo morati da se uradi jer je u Ros0ariju problem nasilja i organizovanog kriminala veoma ozbiljan“ rekao je šef države na skupu u La Pomi, Salta.

Oglasio se i ministar bezbjednosti Anibal Fernandez, koji je uvjerio naciju da će za Mesija postojati posebno obezbjeđenje ako fudbaler Pari Sent-Žermena to bude tražio prilikom svog sljedećeg dolaska u Argentinu na prijateljske utakmice 23. marta (protiv Paname) i 28. istog mjeseca (protiv Kurasaoa).

Takođe, Fernandez je saopštio da je razgovarao sa gradonačelnikom Rozarija i pitao ga za mišljenje o učinku policijskih snaga u toj oblasti.

Poslije razgovora dogovorio je smjenu šefa ujedinjene komande Rozarija, Rikarda Danijela Kastilja.

„Odluku sam donio sa načelnikom Žandarmerije i smijeniću načelnika policijske uprave grada“ najavio je on, prenosi „Telegraf“.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube