25.7 C
Banja Luka

Varnice između SNSD i US: Đajić zbog istraga ljut na Stevandića!

Na sve to, tvrdi izvor, Đajić sumnja da iza većine njegovih problema stoji dojučerašnji veliki prijatelj, partner i saradnik Stevandić, zbog čega, nezvanično već uveliko lete varnice u odnosima između SNSD i US, ali i na UKC Republike Srpske, gdje bi, kako kažu upućeni, nakon međusobnih optužbi mogao da izbije i pravi sukob direktora i zamjenika.

Direktor UKC RS Vlado Đajić i zamjenik direktora UKC Nenad Stevandić nisu više ni u prijateljskim ni u partnerskim odnosima, saznajemo iz izvora bliskih rukovodstvu UKC Republike Srpske.

Đajić koji je i predsjednik GO SNSD Banjaluka je ljut na koalicionog partnera, jer smatra da mu Stevandić preko svojih kadrova “smješta” odgovornost za više milionske zloupotrebe prilikom nabavki za vrijeme vanrednog stanja zbog pandemije.

Kako saznajemo, uhapšeni bivši direktor Instituta za javno zdravstvo i kadar US Branislav Zeljković specijalnim tužiocima je tokom istrage priznao da je smjernice i trebovanje za nabavku zaštitne opreme dobijao od direktora UKC Đajića.

Međutim, Đajić je uvjeren da je Zeljković tu izjavu dao po nalogu Stevandića.

Postoje i indicije, kako tvrdi naš izvor, da je to zaista tako i da je Stevandić upravo zbog toga kontaktirao Zeljkovića preko porodice i advokata.

Protiv Đajića, kako saznajemo, se vodi nekoliko istražnih postupaka vezanih za sporne nabavke, a posebno oko nabavke industrijskog kiseonika, kao i zbog kontakata sa licima iz kiminalnog miljea.

Takođe, bezbjednosnim organima Đajić je posebno interesantan zbog optužbi da je neka od lica koja se povezuju sa organizovanim kriminalnim grupama fiktivno vodio da su na bolničkom liječenjuu UKC, iako su ta lica u tim periodima bila nedstupna organima gonjenja u BiH.

Na sve to, tvrdi izvor, Đajić sumnja da iza većine njegovih problema stoji dojučerašnji veliki prijatelj, partner i saradnik Stevandić, zbog čega nezvanično već uveliko lete varnice u odnosima između SNSD i US, ali i na UKC Republike Srpske, gdje bi, kako kažu upućeni, nakon međusobnih optužbi mogao da izbije i pravi sukob direktora i zamjenika.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here