Naslovna Izdvajamo Vasić više nije u milosti Stevandića, smijenjen s mjesta v.d. direktora Instituta

Vasić više nije u milosti Stevandića, smijenjen s mjesta v.d. direktora Instituta

0

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici donijela je odluku da ne produži mandat vršiocu dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Kostadinu Vasiću iz Ujedinjene Srpske.

Kako je BN juče i najavio novi v. d. direktor Instituta za javno zdrablje bićei Bojan Đenić, dosadašnji direktor Zavoda za udžbenike Republike Srpske.

Đenić je takođe kadar Ujedinjene Srpske iz Srpca.

Vasić je na mjesto v.d. direktora Instituta došao nakon što je bivši direktor Branislav Zeljković uhapšen zbog korona ugovora.

Zeljković je takođe kadar Ujedunjene Srpske.

Komentarišući najavu da će doboti „šut kartu“, Vasić je kazao da je imao pozitivan prošlogodišnji izvještaj i ovaj polugodišnji, te da je od, kako je naveo, kriminalne organizacije napravio ozbiljnu ustanovu.

Vasić je rekao da je njegova greška bila što se suprotstavio Nenadu Stevandiću, predsjedniku Ujedinjene Srpske, koji želi da kontroliše, kako je rekao medijima, i Institut, i Pošte, i Zavod za udžebenike.

Vasić je i poslanik Ujedinjene Srpske u NSRS.Da li će ostati u Ujedinjenoj Srpskoj i da li će biti dio većine u NSRS ostaje da se vidi u narednom periodu.

On je najavio da će biti opozicija, ako ga Vlada smijeni.

Podsjetimo da je ranije vasić osporovan u javnosti da nema kvalifikacije za to mjesto, ali ga je Vlada tada branila i zadržala na toj funkciji.

Njegova smjena se dovodi u vezu da ima oštrih sukoba unutar Ujedinjene Srpske.

(BN) Foto: Arhiva

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube