Naslovna Najnovije Vatrogasci došli pred Skupštinu: Neka gradonačelnik imenom i prezimenom kaže ko je...

Vatrogasci došli pred Skupštinu: Neka gradonačelnik imenom i prezimenom kaže ko je alkoholičar?

0

Ljuti i razočarani trebinjski vatrogasci Srđan Šušić i Miodrag Ćaćić došli su danas u konferencijsku salu trebinjske skupštine. Od gradonačelnika traže odgovor „ko je alkoholičar u vatrogasnoj jedinici?“

-Gradonačelik nas je prozvao da smo alkoholičari i pijanice molim ga da se jasno izjasni, imenom i prezimenom, ko je pijanica u TVJ Trebinje? Po njegovom nalogu su vršena alko-testiranja i imam ovdje jedan od testova gdje je utvrđeno da je kod cijele smjene utvrđeno 0,0 promila alkohola u krvi. Imam ovdje i rješenje od 16.11. kada se moj kolega prebacuje u Civilnu zaštitu, koje se već sutradan poništava,  pitam ga javno zašto se moje rješenje nije poništilo?-pita Miodrag Ćaćić.

Zbog povrede na terenu vatrogasac Srđan Šušić je na bolovanju, njega takođe očekuje rješenje o premještaju.

-Trenutno čekam magnetnu rezonancu u Doboju, jer imam komplikacije sa ligamentima i to je moj status na koji se Ćurić žali. Prema polisi osiguranja koju mi imamo možemo ostvariti odštetu ako smrtno stradamo ili ostanemo trajni invaliidi. Isto su osigurani vatrogasci i ovi ljudi koji sjede u gradskoj administraciji- objašnjava Šušić.

Ćaćić tvrdi da u TVJ postoji vozač, ne želeći da navodi ime, koji godinama „vuče“ neopravdano bolovanje pa pita Ćurića zašto ne pokrene to pitanje.

-Kada je već potegao pitanja bolovanja, pitam ja gradonačelnika kako vatrogasac kome je opština platila vozački ispit zbog nedostatka vozača, nakon položenog vozačkog radi u jednoj prevozničkoj firmi i već četiri godine vuče bolovanje u TVJ?- kaže Ćaćić.

Vatrogasci su takođe podsjetili na vrijeme kada je Mirko Ćurić kao zaposlenik Civilne zaštite tužio Grad zbog rušenja radničkih prava i ista ostvario putem suda.

Izvor: Jadran Trebinje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: