Naslovna Najnovije Odbornik u dvije skupštine i SAVJETNIK MINISTRA Centralna izborna komisija BiH pokrenula...

Odbornik u dvije skupštine i SAVJETNIK MINISTRA Centralna izborna komisija BiH pokrenula postupak protiv Aleksandra Sladoje

0

Centralna izborna komisija BiH donijela je danas zaključak za pokretanje postupka protiv Aleksandra Sladoje iz DNS zbog kršenja odredbi Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Kako je na današnjoj hitnoj sjednici CIK BiH obrazložio Ermin Kos, šef Sektora za izbore i informacione tehnologije, Sladoje trenutno obavlja dužnosti odbornika u Skupštini opštine Istočno Sarajevo, kao i odbornika u Skupštini Grada Istočno Sarajevo, a istovremeno je i savjetnik nedavno uhapšenog ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Miloša Lučića.

– Na osnovu informacije koja nam je dostavljena od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Sladoje je imenovan za savjetnika ministra – istakao je Kos.

S obzirom na to da postoji eventualni sukob nespojivosti navedenih dužnosti, Kos je predložio da CIK BiH donese zaključak kojim se pokreće postupak utvrđivanja eventualne odgovornosti Aleksandra Sladoje zbog postojanja osnovane sumnje da obavljajući istovremeno dužnost odbornika i savjetnika ministra postupa suprotno odredbama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Kosov prijedlog je jednoglasno usvojen na sjednici CIK BiH.

 

Izvor: srpskainfo.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: