Naslovna Najnovije VELIKE BORBE KOD OREHOVA I VREMJEVSKE Objavljen najnoviji ratni izveštaj

VELIKE BORBE KOD OREHOVA I VREMJEVSKE Objavljen najnoviji ratni izveštaj

0

Na Starobeljskom pravcu vode se žestoke borbe u šumariji Serebrjanski zapadno od Kremene. Ruski vojnici su uspeli da odbiju nekoliko napada ukrajinskih formacija, koje su morale da se povuku sa gubicima. U sektoru Kupjanska nema značajnih promena – Oružane snage RF samouvereno drže svoje ranije zauzete položaje u blizini Sinkovke.

Na bokovima Bahmuta u pravcu Soledara nema značajnijih promena – Oružane snage Ukrajine nastavljaju sa napadima na ruske položaje u Kleščejevki. Prema nepotvrđenim izveštajima, VSU je ponovo izvršio nalet na južnu periferiju sela, ali Oružane snage RF pouzdano drže položaje u ovoj oblasti.

U sektoru Vremjevske izbočine, od juče, VSU je nastavio da se aktivira na desnom boku odbrane. Sa strane linije Zolotaja Niva – Prečistovka, snage 38. pešadijskog puka ponovo su pokušale da napadnu Novodonjecko i Novomajorskoe. Ukra jinske formacije su izgubile tri oklopna vozila i „otkotrljale“ se nazad. Prema Voin DV, Oružane snage Ukrajine još ne koriste velike snage u napadima, ograničavajući se na manevarske grupe. Međutim, masovna artiljerijska priprema i gomilanje ljudstva mogu poslužiti kao znak približavanja ofanzive u ovom pravcu.

Na levom krilu Oružane snage RF izvršile su artiljerijske udare na koncentraciju VSU u Urožajnom i istočno od sela, čime je poremećena rotacija Oružanih snaga Ukrajine. Koncentracija odreda TRO se nastavlja u rejonu Prijutnoga, gde se poslednjih dana odvija međusobno granatiranje, kao i u rejonu Olgovskoje i Malinovka, što takođe može ukazivati na to da se ukrajinske formacije spremaju za koordinisane napade.

Nastavljaju se žestoke borbe na liniji Rabotino-Verbovoje u sektoru Orehovskog. Poslednjih nedelja kontrola nad položajima u selu je po peti put promenila ruke. Samo naselje je praktično uništeno i najvećim delom se nalazi u sivoj zoni. Međutim, Oružane snage Ukrajine nastavljaju da pokušavaju da napreduju do južne periferije i da se probiju do Novoprokopovke, koristeći taktiku „krvavog juriša”. Ruske jedinice su se sinoć, zbog nedostatka taktičkog smisla za odbranu porušenih kuća u Rabotinu, povukle na pripremljene položaje na južnoj periferiji.

Istovremeno, VSU prebacuje dodatne jedinice u Verbovoje, jasno se nadajući da će biti lakše probiti se zapadno od naselja nego da jurišaju na visove na jugu kod Rabotina. Međutim, noćni napadi u ovom pravcu nisu postigli uspeh. Opet se javljaju veliki gubici u redovima elitne 82. Ošbr.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube