Naslovna Izdvajamo VELIKI UDAR RUSKIH SNAGA SA MORA! Više od 100 raketa ide ka...

VELIKI UDAR RUSKIH SNAGA SA MORA! Više od 100 raketa ide ka Ukrajini (VIDEO)

0

Rusija pokrenula novi raketni napad na Ukrajinu. Širom zemlje zavijaju sirene i ljudi beže u skloništa. Prijavljen nestanak struje u Moldaviji.

Deo Moldavije je bez svetla, jer su uzeli struju od komšija.

Eksplozije u Zaporožju. Očekuje se još udara u narednih sat vremena.

 

Prema preliminarnim informacijama, ukupan broj ispaljenih raketa je oko 80 (Ks-101/Ks-55/Ks-555, kalibar i oniks)

Na društvenim mrežama je navedeno da su lansirana 104 projektila sa 13 borbenih aviona, a upozorava se i na mogući napad s mora, projektilima Kalibar. Očekuje se da rakete pogode mete u Kijevu u 14.15 po lokalnom vremenu.

Da su rakete lansirane potvrdio je portparol vazduhoplovnih snaga Ukrajine Jurij Ihnat. „Rakete su već lansirane“, rekao je on, dok je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak upotio apel građanima: „Nemojte ignorisati upozorenja.“

Navodno je pet raketa presretnuto.

Eksplozije u Lavovskoj i Ternpoljskoj oblasti Ukrajine

Eksplozije odjekuju u Lavovskoj i Ternopoljskoj oblasti Ukrajine nakon što je širom zemlje proglašena vazdušna opasnost, prenosi ukrajinska agencija Unian.

Prekidi u snabdevanju električnom energijom u nizu regiona Ukrajine

Kirovogradska, Odeska i Žitomirska oblast Ukrajine su delimično ostale bez struje, nakon proglašenja vazdušne opasnosti i eksplozija, prenose u ponedeljak ukrajinski mediji.

Eksplozije u Čerkaskoj, Vinickoj i Kirovogradskoj oblasti Ukrajine Eksplozije odjekuju u Čerkaskoj, Vinickoj i Kirovogradskoj oblasti Ukrajine, prenose u ponedeljak ukrajinski mediji. U Vinickoj oblasti aktivirani su sistemi protivvazduhoplovne odbrane. Prethodno je saopšteno da su se sirene za vazdušnu opasnost oglasile na celoj teritoriji Ukrajine.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube