Naslovna Crna Hronika Velja Nevolja imao isti automobil kao direktor policije

Velja Nevolja imao isti automobil kao direktor policije

0

Veljko Belivuk (36) zvani Velja Nevolja uspevao je da izbegne zaustavljanje policije, jer je u svom voznom parku imao dva “audija” potpuno ista kao direktor policije Vladimir Rebić. On je otišao toliko daleko da je napravio i registarske tablice identične onima koje su dodeljene direktoru policije.

Prema informacijama koje posedujemo, Velja Nevolja vešto je izbegavao zaustavljanje saobraćajne policije, ali i radare koji su bili na putu, tako što je za svoje kriminalne radnje nabavio dva „audija“, istog modela i boje kao što ima direktor policije Vladimir Rebić.

– On je čak nabavio i tablice koje direktor policije ima koje je stavio na vozila, tako da ga niko nije zaustavljao misleći da je u pitanju službeni automobil. Tablice koje se dodeljuju zaposlenima u policiji koji su na višim funkcijama brišu se iz sistema, a kada bi vozilo prošlo ulicom ono se ne bi zaustavljalo, jer se na osnovu registarskih tablica vidi da je u automobilu neko ko je na visokoj funkciji u policiji.

To je znao i Belivuk, te je razradio plan kako da neometano vrši krivična dela i obilazi lokacije bez da iko posumnja da je on bio tamo – kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom.

Ova dva automobila zaplenjena su u akciji policije prilikom hapšenja Belivuka i članova njegove grupe. Pored njih, kako saznajemo oduzeto je na desetine drugih vozila koja su poslata na veštačenje.

– Kola su uzimana od svih osumnjičenih, ali i od njihovih žena, ali i drugih članova porodice. Sumnja se da su mnoga od tih vozila koristili za likvidacije i otmice. Veštačenja bi trebalo da ukažu da li u kolima ima DNK ili bilo koji drugi trag osoba koje su nestale, a za koje se sumnja da su ubijeni od strane Belivuka – kaže naš sagovornik.

Belivuk je uhapšen 4. februara u velikoj tajnoj policijskoj akciji zajedno sa još 23 pripadnika njegove kriminalne grupe koja je godinama sejala strah, pre svega u Beogradu.

Od tada policija neumorno traga za dokazima koji će pomoći da se Velja Nevolja i njegovi saradnici osude na zatvorske kazne. Oni su za sada osumnjičeni za najteža krivična dela – ubistva, mučenja, otmice, ali je dobro poznato i da su se bavili trgovinom narkotika za crnogorski kavački klan, ali i reketiranjem po Beogradu, Pančevu, Nišu…

Veliki tragovi krvi, kao i ostaci sredstava za dezinfekciju kojima je ta krv uklanjana pronađeni su na nekoliko lokacija koje je koristila ova kriminalna grupa. Najviše tragova koji ukazuju na mučenja, a kako se sumnja i ubistva, pronađeno je u kući strave, opasane visokom betonskom ogradom, u Ritopeku.

U ovoj kući na zemlji su pronađeni i tragovi spaljivanja… Tragovi krvi, međutim, prema nezvaničnim informacijama otkriveni su i u drugim vikendicama koje je Velja Nevolja koristio. Na pojedinim lokacijama pronađeno je oružje, snajperi, ali i ogromne količine novca.

U jednom od Belivukovih tajnih sefova, koji je pronađen u vikendici u Vrčinu, pronađen je i svežanj od dvadesetak ključeva za koje policija pokušava da utvrdi koja vrata otvaraju i šta se iza njih krije! Jasno je da su ovi ključevi za Belivuka važni s obzirom da ih je skrivao u sefu kraj nekoliko desetina hiljada evra zarađenih, najverovatnije, trgovinom narkotika.

Zaplenjen i Rastin auto

Na Makiš, ispred prostorija UKP i SBPOK, tokom privođenja članova Belivukove kriminalne grupe osumnjičene za najteža krivična dela, dovezen i luksuzni mercedes repera Stefana Đurića Raste koji je prošlog meseca izašao iz zatvora. Kako smo pisali, pripadnici Belivukove kriminalne grupe su poslednjih meseci radili kao Rastino obezbeđenje, a brinuli su o njemu i dok je bio u zatvoru zbog posedovanja veće količine marihuane.

Sutra im ističe pritvor

Veljku Belivuku kao i pripadnicima njegove grupe koji su uhapšeni četvrtog februara, sutra ističe pritvor od 30 dana koji im je odredio Viši sud u Beogradu. Ovaj sud, sutra će razmatrati da li postoje uslovi da im se zadržavanje produži za još 30 dana.

(Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: